Israels President på statsbesøk til Kina på mandag.

Fra Ordetogisrael.no/
6. april 2014.

President Peres har blitt invitert av formann for Kinas kommunistparti og Kinas President, Xi Jinping. Det er 10 år siden en Israelske President har besøkt Kina.

Shimon Peres har allerede satt opp sin egen side på den store og omfattende Kinas Sina Weibso nettsamfunn, som har rundt 300 millioner brukere og over 2,8 milliarder innlegg publisert hver måned.

Peres´personlige Weiboside vil fungere som et ekstra verktøy for å forbedre Israels relasjoner med Kina, som Peres har vært opptatt i lang tid. Det vil publisere innlegg for det Kinesiske publikum med fokus på Israelske prestasjoner innen vitenskap og teknologi. Hans nettside forventes å utvide kretsen av virtuelle venner og forbindelser. Han har allerede fått mange venner, som han svarer på Engelsk og Hebraisk, men han planlegger etterhvert også å svare på Kinesisk.

Kalenderen for Peres' besøk i Kina er fullbooket, hvor han starter med en tradisjonell seremoni i Presidentpalasset i Beijing. Han skal også delta på festmiddag med Kinas President Xi Jinping.

Under sitt opphold skal President Peres også ha møter med lederne for noen av Kinas største og mest suksessrike bedrifter innen media, teknologi, high-tech og i innovasjonssektoren.

Kina og Israel har allerede et meget omfattende økonomisk samarbeid, noe som Peres selvfølgelig ønsker å utvide.