Tempelhøyden i Jerusalem har blitt okkupert av terroristorganisasjonen Hamas.

Fra Ordetogisrael.no/
19. april 2014.

Medlem av Knesset, Moshe Feiglin fra Likud, kom med sterk kritikk av regjeringen, som har overgitt kontrollen av Tempelhøyden til Hamas.

Kritikken kom etter at det oppsto kraftige opptøyer på Tempelhøyden sist onsdag, da dusinvis av Muslimske terrorister gjorde opprør mod politiet på Tempelhøyden, etter at Jødene fikk lov til å besøke Jødedommens helligste sted. «I løpet av de siste fem dagene har Tempelhøyden ikke vært okkupert av den Jordanske hæren, men av en avdeling Hamasterrorister,» sier Feiglin til Virtual Jerusalem.

«Det er åpnbart en svikt i politiet, som skal kontrollere det som skjer på Tempelhøyden. Israels politiske ledelse har ikke lenger kontroll over Jerusalems hjerte. Fortsetter dette vil vi huske denne regjeringen og dens leder, som den som overlot Tempelhøyden til terroristorganisasjonen Hamas,» fortsatte Moshe Feiglin.

Feiglin mener, at det er nødvendig å plassere en spesialenhet av det Israelske politi ved Tempelhøyden for spesifikt å hindre opptøyer samt opprettholde Israels suverenitet der og over hele Israel.

Bare timer før Sederaften begynte på mandag kveld, gjorde Hamasterrorister opprør på Tempelhøyden og vinket med Hamasflagg, samt nektet Jøder og Kristne adgang dit. Hundevis av Jøder som kom til Tempelhøyden på mandag ble forbauset over at politiet ved inngansporten kunngjorde, at Tempehøyden var stengt for Jøder, etter at Hamas hadde overtatt kontrollen og truet med vold mod Jøder, som prøvde å komme seg inn.

Tempelinstituttets internasjonale leder, direktør Rabbi Chaim Richman, sier til Arutz Sheva «at det som har skjedd viser at Israels regjerings politikk når det gjelder Tempelhøyden er en nasjonal katastrofe. Midt i Jerusalem er det oppstått en bystat med politisk immunitet, hvor fiendens flagg vaier, og hvor det er blitt planlagt ubeskrivelige angrep på Jødene»