Hamas byggede tunnel under FN-klinik og sprængte klinikken i luften.

Fra Frie-ytringer.com/
2. august 2014.

Tre Israelske soldater ble onsdag drept, da de undersøkte en terrortunnel, som startet under en helseklinikk, drevet av FN-organisasjonen UNRWA, skriver Times of Israel.

De gikk inn i bygningen for å forberede ødeleggelsen av tunnelen på en måte, som skulle gjøre minst mulig skade på bygningen, da det viste seg, at bygningen var underminert av Hamas. Den eksploderte og soldatene ble drept.

Troppene hadde sendt inn hunder opptrent i å snuse seg frem til sprengstoff, og en liten robot for å minimere skader på strukturen, som ligger i Khan Yunis, da eksplosiver, rigget til inne i bygningen, eksploderte, slik at soldatene fikk bygningsmaterialene over seg. Femten soldater ble skadet.

Soldatene, som evakuerte sårede, kom under ild fra Palestinske terrorister. Alle de omkomne og skadde ble til slutt brakt tilbake til Israelsk territorium., forteller Brigadegeneral Micky Edelstein til Times of Israel.

Edelstein forteller, at Hamas sine væpnede menn har ødelagt tusenvis av bygninger på Gazastripen. Som eksempel nevner han, at under utsjekkingen av en enkelt gate med 28 bygninger var 19 bygninger underminert.

I en orientering om fremdriften i kampanjen forteller sjefen for den Israelske hærens sørlige kommando, Generalmajor Sami Turgeman, at flere hundre Hamas-aktivister er blitt drept så langt under aksjonen, og at den Israelske hæren har ødelagt hundrevis av våpenlagringsanlegg og betydelig svekket Hamas sin terrorinfrastruktur.

 Han mener, det er få dager igjen, før det militære målet om å ødelegge alle tunnelene er fullført, men at prosessen er komplisert.

”Med den mengden av betong, som er brukt til tunnelprosjektet, kunne det vært bygd to sykehus, 20 skoler, 20 helsebygg og 100 barnehager,” anslår han løselig.