Tilgi Breivik, men hat Israel.

Fra Frie-ytringer.com/
23. september 2014.

Desmund Tutu er på Norgesbesøk. I forkant av besøket ba han oss tilgi Breivik. Selv har han nok med å hate Israel. Han har aldri klart å tilgi, at den Jødiske staten ikke boikottet det gamle Apartheidregimet.

I hans eget land hater de sorte arbeiderne sine brødre fra nabolandene, som kommer til Sør-Afrika for å søke arbeid, så kraftig. at de blir lynsjet og drept. Men det var Israel, NRK var opptatt av å snakke med Tutu om.

Afrika er landet i Verden med flest voldtekter sammenliknet med folketallet. Volden har eksplodert. En drapsbølge har rammet innvandrere fra nabolandet Zimbabve og hvite farmere. I løpet av det siste tiåret er det anslått, at minst 3.000 boere har blitt drept.

Man skulle kanskje tro, at Biskopen, som har fått Nobels Fredspris, burde ha noen formeninger om, hvorfor hatet og volden blomstrer i hans eget land. Men det var det altså ikke interessant for NRK å konfrontere ham med.

For Dagsrevyen var viet angrep på Israel. Og da passet det fint å begynne med å få Desmund Tutu til å gjenta den uhyrlige og historieløse påstanden om, at Israel er en Apartheidstat, en påstand han har gjentatt med jevne mellom i flere årtier.

I gårsdagens Dagsrevy var Tutu på topp. Han fikk lire av seg de sedvanlige Apartheidanklagene mot Israel og avsluttet med oppfordring til full boikott av landet. Sammen med vår egen tidligere statsminister Kåre Willoch og USA's tidligere President Jimmy Carter, er sannsynligvis biskop Tutu den mest fanatiske Israel-kritikeren i det, vi kan kalle den Vestlige verden.

Ingen motforestillinger kom fram i NRK-intervjuet. Ikke et kritisk spørsmål. Selv ikke da han beskyldte Israelerne for å ha skutt ned fire Palestinske barn på en strand, en hendelse som i dag ikke er klarlagt og er under etterforskning, men som med sikkerhet ikke skyldtes at de ble skutt, slik Desmond Tutu antydet på TV. De ble drept i et luftangrep. De siste undersøkelsen til IDF tyder på, at det var en rakett, sendt mot et Hamas-mål i nærheten, som slo feil.

Heller ikke fikk han et eneste spørsmål om, hvorfor Israel bygget sikkerhetsgjerdet mot det Palestinske selvstyreområdet. Et gjerde, enkelte steder en mur, som ble bygget, etter at mer enn hundre Israelere ble myrdet i terroraksjoner i 2000-2001 av Palestinere, som spaserte inn i Israel fra de Palestinske selvstyreområdene, og som sannsynligvis har forhindret hundrevis av Israelere fra å bli myrdet av terrorister det siste tiåret, redusert terrorfaren, økt tryggheten, og dermed også turismen, og gitt Palestinerne økte inntekter fra turisme.

Han fikk fritt kritisere at Israel bygger boliger på Vestbredden, men fikk ikke et kritisk spørsmål om at Hamas sender drapsraketter mot Israel. Man kan jo lure på hva som er verst: Bygge boliger eller drepe mennesker med raketter?

Og straks NRK var ferdig med å la den kjente Israel-hateren få fritt spillerom og åpen mikrofon til å angripe Israel, gikk NRK over til å fokusere på ødeleggelsene på Gazastripen, etter den krigen, som styresmaktene i Gaza selv startet med å sende raketter mot Israel.

Av tallene, som NRK selv oppga i programinnslaget, fremgår det, at rundt 5 prosent av befolkningen på Gaza er husløse etter krigen. Men programinnslaget begynte likevel med å konstatere, at ”Gaza ligger fortsatt i ruiner”. Og det ble gjort et poeng av, at sement til gjenoppbygging kanskje vil bli kjøpt av Israelske firmaer, som dermed vil tjene penger.

Og nå presser både NRK og Børge Brende på for å få Israel til lette på våpenblokaden. Det gjorde Israel også etter den forrige Gazakrigen. Da ga Israel etter for internasjonalt press og slapp gjennom sement og bygningsmaterialer. Flere hundre tonn av sementen ble brukt til å bygge tunneler fra Gaza og inn i Israel, tenkt brukt i et større terrorangrep.

NRK kunne heller ha fokusert på følgende fakta: Etter fem ukers krig i en by, der Hamas gjemte tusenvis av raketter i private bolighus og gravde tunneler fra private boliger for å sende terrorister inn i Israel, er 65.000 husløse. Det er under fem prosent av befolkningen. 95 prosent av Gazas befolkning har fremdeles tak over hodet.

Og: Israel bombet hjemmene til 65.000 mennesker (med rette, siden de ble brukt militært), men kun mellom 1000 og 1600 sivile ble drept, avhengig av, om man tror på Israel eller Hamas sine tall. Med andre ord under 0,1 prosent av befolkningen. Etter fem ukers bombing av en by er fortsatt 99,9 prosent av befolkningen i live.

Det er selvsagt trist, at Hamas sin angrepskrig mot Israel førte til, at sivile liv gikk tapt, men det er grunn for NRK og andre til å berømme den humane Israelske krigføringen. For hvor ellers i verden kan en krigførende part vise til, at de klarte å unngå mer enn 1000 drepte, når de angrep bygninger, hvor det holdt til 65.000?

 Tallene er egentlig en enorm seier for det Israelske varslingssystemet og dokumenter, at den Israelske hæren er den mest siviliserte og humane i verden.