Muhammeds efterfølgere går mod Jerusalem.

Fra Israeltoday.no/
7. november 2014.

Den Islamske Stat (ISIS) har annonsert, at Sinai-halvøya nå er et Kalifat, en Islamsk Stat ledet av en overordnet religiøs og politisk leder, kjent som en Kalifen - dvs. "etterfølgeren" - til Mohammed.

Rapporter rundt i den Arabiske verden hevder, at etableringen av et Kalifat i Sinai er det første steget mot - en beseiring av Jerusalem.

Egypts mest aktive og beryktede terror gruppe, Ansar Bayt al-Maqdis, har sverget troskap til ISIS på Sinai.

 - Etter å stole på Allah, har vi besluttet å sverge troskap til Emir (leder) de troende, Abu Bakr al-Baghdadi (leder av ISIS), Kalifen for Muslimene i Syria og Irak og i andre land, sa gruppen i en uttalelse gjengitt av Reuters.

ISIS har på sin side oppfordret Egyptiske Jihadister til å ødelegge politisperringene og fyre av RPG-raketter mot deres samlingspunkter for å vise verden, at Allahs bud må håndheves. Dette under-rapporterte Jihadist-opprøret har brygget i nord-østlige hjørnet av Sinai grensen til Gazastripen i flere år.

ISIS har gjort seg full nytte av uroen, som startet, da Israel forlot Sinai i 1980, men eskalerte dramatisk i juli 2013, etter at Mohammed Morsi ble avsatt.

Til tross fornektelser fra Egyptiske tjenestemenn, sier noen kilder, at så mange som 5.000 militante Islamske allerede har infiltrert Sinai-halvøya. Samtidig anslår Egyptiske sikkerhetskilder, at opptil 8.000 Egyptere slåss i utlandet for militante grupper som ISIS og Al Qaida.

Forrige måned, da Sinai terrorister sprengte 30 Egyptiske soldater langs grensen til Gaza, startet Egypts President Abdel-Fattah al-Sisi en militær operasjon rettet mot Jihadistene. Opptøyene har etterlatt seg minst 1.400 døde mennesker og mer enn 15 000 er fengslet, ifølge Al Arabiya News.

Den Egyptiske regjeringen har også innført et portforbud og skapt en fem-kilometer buffersone langs grensen Gaza-Egypt, som har fordrevet mer enn 600 familier og revet hundrevis av boliger.

Ansar Bayt al-Maqdis hevdet i august, at de hadde halshugget fire Egyptere, som hadde gitt Israel opplysninger, som førte til et luftangrep, som drepte tre av gruppens krigere. De postet bilder av drapene på Twitter.

Forrige måned sa beboere på Sinai, at de igjen hadde funnet et halshogd lik, som bar et notat signert gruppen, og som anklaget offeret for å være en Israelsk spion.

Når den tidligere Egyptiske Presidenten, Hosni Mubarak, ble fjernet, og Det Muslimske Brorskap tok over, økte sikkerhetsbekymringene, og Israelerne begynte å bygge et sikkerhetsgjerde langs grensen til Sinai.

Likt det gjerdet, som går langs Vestbredden, og som til nå har klart å avskjære alle inntregning av selvmordsbombere, vil det nye 233 kilometer lange sikkerhetsgjerdet langs grensen til Sinai bli seksten meter høyt med piggtråd, overvåkingskameraer og radar.