Med Allahs vilje vil vi snart begynne å slakte i USA's gater.

Fra Rights.no/
17. november 2014.
Av Nina Hjerpset-Østlie.

Terrororganisasjonen Den Islamske Staten (IS) har offentligjort nok en video, som viser den barbariske halshuggingen av den Amerikanske hjelpearbeideren Peter Kassig og minst 14 andre fanger, som skal være piloter og offiserer fra Bashar al-Assads sikkerhetsstyrker.

Kassig ble tatt til fange, mens han forsøkte å hjelpe Syriske flyktninger i oktober 2013. Med Kassigs hode i hånden sier drapsmannen – med tydelig London-aksent – at IS med Allahs vilje snart vil slakte folk i USA's gater:

»Til Obama, hunden af Rom, i dag slagter vi Bashars soldater, og i morgen slagter vi dine. Og med Allahs tilladelse vil Islamisk Stat snart begynde at slagte folk i dine gader,« sagde den maskerede bøddel med samme London-accent, som efter tidligere halshugninger er identificeret som tilhørende den såkaldte ”Jihadi John”.

IS` øvrige budskap til Vesten er, at de blir sterkere til tross for flyangrepene. Ifølge de Islamske ekstremistene har flere lignende grupper i Egypt, Libya og Algerie sverget troskap til dem, samtidig som IS og noen al Qaida-affilierte grupper har inngått en allianse i Syria.

I realiteten er IS presset flere steder. Amerikanske militære mener å se tegn på, at luftangrep og trening av lokale landstyrker begynner å virke.

USA's forsvarssjef General Martin Dempsey mener, at sitasjonen er i ferd med å snu. I den belejrede, Syriske by Kobani ved grænsen til Tyrkiet holder Kurdiske styrker stadig stand mod ekstremisterne fra IS, og i Irak er organisationen flere steder i defensiven. Krigere fra IS er således begyndt at trække sig tilbage fra området ved Iraks største olieraffinaderi i Baiji i det nordlige Irak, hvilket repræsenterer en vigtig sejr for de Irakiske regeringsstyrker.

Efter præsident Obamas beslutning om at fordoble antallet af Amerikanske rådgivere ved at sende yderligere 1.500 til Irak vokser forhåbningerne om, at de Irakiske styrker vil blive i stand til at trænge de militante Islamister tilbage i en forårsoffensiv.

Generalen kaldte Islamisterne for »en flok dværge, der løber rundt med en virkelig rabiat ideologi«.