Har Israel al skyld?

Fra Verdidebatt.no/
5. juli 2014.
Av Bjarne Bjelland.

Rakettene fra Gaza har denne uken mildt sagt haglet inn over lsraels land og folk.

Samtidig har Hamas regjeringen fått flere advarsler av den Israelske regjeringen om, at det kommer reaksjoner på angrepene, men dette ser ikke ut til å hindre angrepene.

Hamas produserer egne raketter og er ikke lenger avhengig av leveranser utenfra, slik som de var tidligere. De har flere rakettlagrer, og størrelsen på disse øker hele tiden, ifølge Jerusalem Post tidligere i år.

Rakettene inkluderer titalls mellomdistanseraketter, som kan nå området rundt Tel Aviv. Dermed er 70 prosent av Israels sivilbefolkning innenfor rekkevidde for rakettangrepene fra Gaza.

16.juni ble tre Jødiske ungdommer kidnappet utenfor bosetningen Alon Shvut i bosteningsblokken Ettzon i nærheten av Hebron. Guttene var på vei hjem fra skolen, da de ble kidnappet og drept kort tid etter kidnappingen. Guttene ble funnet bundet og delvis avkledd ca.to mil fra stedet, de ble bortført mandag 30. juni.

Det er etterlyst to mistenkte gjerningsmenn for denne ugjerningen. Abu Aysha og Marwan Kawasme, som enda ikke er pågrepet. Etterlysningen ble offentliggjort av Israelske myndigheter torsdag på de to Palestinske mennene ,som begge er aktive medlemmer av Hamas.

Begge de mistenkte mennene har vært borte siden kidnappingen skjedde, og IDF har hatt mistanke til dem fra kidnappingen skjedde. Etter kidnappingen ble lederen for Hamas Mashaal intervjuet av Al Jazerra og hevder da, at de tre tenåringsguttene, som haiket på vei hjem fra tur, var ”væpnede bosettere, soldater”.

Videre sa han: Dette er en Palestinsk plikt, det Palestinske folkets ansvar. Våre fanger må bli frigitt, ikke Hamas’ fanger, men det Palestinske folkets fanger, sa Khaled Meshaal. Han ga Israels Premierminister Benjamin Netanyahu skylden for kidnappingen, på grunn av Palestinske fanger i Israelske fengsler, og på grunn av det, han kaller ”Jødifisering av Jerusalem.”

- Hadde Netanyahu ikke provosert oss i Jerusalem ved å Jødifisere byen, ville Palestinerne da ha vært så sinte? spurte han i intervjue.

I denen uken ble en 16-åring fra Øst-Jerusalem funnet drept i skogkanten utenfor Jerusalem onsdag. Bare noen timer tidligere ble han kidnappet fra nabolaget. Mange tror, drapet er en blind hevnaksjon for kidnappingen og drapet på tre unge Israelske Jøder, som ble funnet mandag. Det skal ha blitt funnet sotpartikler i den unge guttens luftveier, som betyr, at han fremdeles pustet, da han ble brent.

Brannskadene skal ha dekket 90 prosent av kroppen. Hodet skal ha vært påført et kutt. Det er tatt flere vevs- og væskeprøver, som skal analyseres, før den utvidede obduksjonsrapporten er klar. Det er ikke etterlyst noen gjerningsmenn i denne saken og Israelsk politi holder alle muligheter åpne.

NRK er på plass med sin «midtøsten ekspert» i Jerusalem.
Det Norske folk, som ser på NRK sine nyhetssendinge,r er vitne til en indignert Sissel Wold, som rapporterer fra dagens hendelser i Jerusalem. Begravelsen av den Palestinske gutten, opptøyer fra Arabiske ungdommer, luftangrep fra Israelske styrker mot Gaza, bosetterpolitikk og anklager om bosetteres hevn for drapet på tre Jødiske gutter går som en rød tråd gjennom reportasjene.

Israel blir denne gang igjen fremstilt som den store stygge ulven, som stadig vokser til tross for, at det faktisk er Israel, som er offer her. Det gamle Jødehatet om å gi Jødene skylden for alt, som er galt, lever i beste velgående.