«Jødiske svin" er ansvarlig for massedrap i Gaza.

Fra Ordetogisrael.no/
9. august 2014.

Svensk Sosialdemokratisk bystyrerepresentant trekker seg fra politikken etter å skrevet på Facebook, at «Jødiske svin" er ansvarlig for massedrap i Gaza.

En Svensk politiker trakk seg etter skarp kritikk, etter at han skrev på Facebook, at «Jødiske svin" er ansvarlig for massedrap i Gaza, ifølge den Engelskspråklige Svenske nettstedet The Local.

Omar Omeirat, Sosialdemokratisk bystyrerepresentant i Filipstad i Midt-Sverige, holdt fredag kveld en tale i byen om mangfold og åpenhet. Dagen etter skrev han noe helt annet. «Hele den Muslimske verden sitter og ser på, mens våre brødre og søstre i Palestina er slaktet av Jødiske griser,» skrev den samme Omeirtat på sin Facebookside, ifølge The Local.

«Måtte Allah styrke de, som forsvarer Palestina, og være barmhjertig mot de døde Muslimer. Amen,» fortsatte han.

Hans Facebookside hadde også inkludert et flagg, som brukes av den sterkt ytterliggående Islamistiske terroristgruppen "Islamic State of Iraq og Levanten" (ISIS).

Omeirtats innlegg ble snart offentlig kjent, og den unge politikeren møtte sterk kritikk for det, han hadde skrevet på sin Facebookside. Åsa Hååkman Feldt, Sosialdemokratenes talskvinne i Filipstad, sier til The Local, at Omeirtat hadde sett en film, der sivile ble drept av Jøder i Gaza.

Omeirat beklaget straks sitt innlegg og fjernet det, han hadde skrevet med en unnskyldning. «Han mente aldri å dømme folk, som er Jøder, Kristne, eller noe annet. Han mente bare å dømme Israel som stat,» forklarte Sosialdemokratenes talskvinne i Filipstad.

På tirsdag ble det imidlertid annonsert, at Omeirat ville trekke seg fra bystyret. «Jeg beklager, det jeg sa,» sa Omeirat til Sveriges Television. «Det var feil valg av ord, og ingen skal si noe sånt,» la han til.

Sosialdemokratenes talskvinne i Filipstad, Åsa Hååkman Feldt, bekreftet, at Omeirat hadde bestemt seg for å forlate politikken og sa, at det var helt hans eget valg.

«Selvfølgelig fordømmer vi hans utsagn,» fortalte Feldt til The Local. «Men det er Omeirat selv, som har bestemt, at han bør ta konsekvensene for sine handlinger og forlate politikken. Vi mener imidlertid, at han ikke vil være kvalifisert for en plass på listen ved høstens valg»