Islamister tar over Ezras grav i Irak.

Fra Israeltoday.no/
16. februar 2015.

Arabiske medier meldte forrige uke, at Islamistiske styrker, som opererer i den sørlige delen av landet, har tatt kontroll over en gammel helligdom, ansett som graven til den Bibelske skriftlærde og presten Ezra.

Det pan-Arabiske nyhetsnettsted, Al-Araby, rapporterte, at de militante gruppene hadde ødelagt store deler av helligdommen, inkluderte en Synagoge og en Moské og har nå tenkt å bruke dette stedet som sitt hovedkvarter i Sør-Irak.

Ifølge Al-Araby hadde terroristene avskåret all tilgang til Ezra grav for å hindre journalister i å rapportere om erobring og ødeleggelse av det hellige stedet.

Det synes som dette arbeidet var unødvendig, da nyheten om dette siste Muslimske angrep på Jødedommen bare ble nevnt av et eneste stort nyhetsmedia. Bare den Jødiske bloggen Elder of Ziyon og det Israelske nyhetsnettstedet Israel National News gadd å formidle meldingen.

Etter å ha ledet en stor kontingent av Jøder i eksil tilbake til Eretz Israel og instruerte folket i å holde Guds Ord på ordre fra den Persiske Keiseren, lar ikke Bibelen oss få noen informasjon om, at Ezra kom tilbake fra det, som nå er Irak.

Hundrevis av år senere skrev den Jødiske historikeren Josefus, at Ezra hadde blitt gravlagt i Jerusalem, sammen med Nehemja, som også hadde bidratt til å gjenoppbygd og gjeninnføre Guds Ord.

Men senere har tradisjonen, som sannsynlig ble startet av det store Jødiske samfunnet, som ble igjen i Mesopotamia, hevdet, at Ezra hadde blitt stedt til hvile langs elvebredden av Tigris.

Selv etter at masseinnvandring av Irakiske Jøder til Israel fra 1951-1952 forsatte pilgrimmer å reise til Ezra's grav, som var prydet med sine mange Hebraiske inskripsjoner, som priste Israels Gud.

[FOTO: Bilde av alteret, som antas å være Ezra's siste hvilested, tatt i 1916 av Gertrude Bell, en Britisk oppdagelsesreisende, spion og politisk offiser, som var meget innflytelsesrik i regionen under og etter første Verdenskrig]