Kerry boikotter Netanjahu, besøker opposisjonen.

Fra Israeltoday.no/
8. februar 2015.

Er Obama-administrasjonen i ferd med å blande seg inn i Israels kommende valget? Nylige uttalelser og handlinger fra USA's ledere synes å antyde det.

I forrige uke kunngjorde både Visepresident Joe Biden og Utenriksminister John Kerry at de ikke ville være til stede, når Israels Premierminister Benjamin Netanyahu skal tale under sesjonen, som det Amerikanske senatet har dedikert til faren for et kjernefysisk Iran.

Det hvite Hus har vært rasende på Netanyahu over den planlagte opptreden, som Obamas tjenestemenn mener, et bevisst brudd på protokollen med å være organisert uten deres godkjenning og engasjement.

Bare dager etter at alle fikk vite at de ikke skulle være til stede for å hilse på eller lytte til Netanyahu, møtte både Biden og Kerry den Iraelske opposisjonslederen Isaac Herzog under en sikkerhetskonferanse i München i Tyskland på lørdag. Og dette er bare en måned før Israels valg den 17. mars.

I følge Herzog egen beskrivelse til kanal 10 News,så representerer denne episoden - en fullstendig boikott [av Netanyahu]. Selv om det ikke er sagt rett ut, er dette historien.

I kommentarer til Israel Radio bagatelliserte Herzog møtene med Biden og Kerry og insistere på, at heller ikke de Amerikanske offisielle hadde prøvd å planlegge et møte med ham, men heller engasjert ham under flere andre offentlige møter.

For å være rettferdig, så ble Netanyahu også anklaget for å blande seg inn i USA's forrige valg, der støtten til Israel spilte en viktig rolle, da de offentlig omfavnet kandidaturet til den Republikanske utfordreren Mitt Romney.

FOTO: Kerry på Herzog sitt kontor i Jerusalem i januar i fjor