Rapport: Saudi-Arabia klar til å støtte Israel i Iran-angrep.

Fra Israeltoday.no/
27. februar 2015.

Europeiske tjenestemenn sier, at Saudi-Arabia er like bekymret som Israel, når det gjelder detaljene i atomavtalen, som Obama-administrasjonen for tiden forhandler med Iran om. De er forberedt på å legge til rette for et Israelsk luftangrep på Irans atomanlegg.

- Saudierne har erklært, at de er rede til å la det Israelske luftforsvaret overfly Saudisk luftrom, når de er på vei til å angripe Iran om nødvendig, sa enn ikke navngitt Europeisk seniorrådgiver til Israels Channel 2 News.

Kilden legger til, at Saudi-Arabia er - fullstendig samkjørt med Israel vedrørende hendelser tilknyttet Iran. Den eneste betingelsen, Riyadh gir, er, at denne formen for hjelp skal føre til konkret fremgang i den Israelsk-Palestinske fredsprosessen.

Rapporten, om den er troverdig, er et stort slag mot Obama-administrasjonen, som insisterer på, at Israels pågående kritikk av deres forslag til avtale med Iran er uberettiget.

- Alle, som spretter rundt å sier, at vi ikke liker avtalen, forstår ikke noe eller vet ikke, hva avtalen i virkelighet innebærer, sa USAs Utenriksminister John Kerry under en høring i Kongressen tirsdag.

Israels minister for strategiske saker, Yuval Steinitz, svarte ved å foreslå, at kanskje det er Kerry, som mangler helheten av situasjonen.

- Vi vet, alt vi trenger å vite, og vi har en utmerket forståelse av forhandlingene, sa Steinitz til Israelske medier. Kanskje [Kerry] ikke vet alt, vi vet, avsluttet ministeren   