Jøderne bliver diskrimineret på Tempelpladsen.

Fra Miff.no/
17. februar 2014.

Mahmoud Abbas avviser å dele suverenitet over Tempelplassen med Israel. Israels minister med ansvar for Jerusalem, Naftali Bennett, mener Israel bør få større kontroll over området enn i dag.

PA-president talte søndag til omkring tre hundre israelske studenter i Ramallah. Her gjorde han det klart at palestinske selvstyremyndigheter ikke vil godta å dele suverenitet over Tempelplassen i gamlebyen i Jerusalem med Israel. Samtidig sa han at PA vil gi jøder rett til å be ved Vestmuren, melder Ha’aretz.

Naftali Bennett, Israels økonomiminister, som også har ansvar for Jerusalem- og diaspora-saker, talte ved åpningen av Konferansen for lederne i de største jødiske organisasjonene i USA mandag. Her antydet han at Israel ønsker sterkere kontroll over Tempelplassen enn det myndighetene har i dag. Helt siden Israel erobret området fra Jordan i 1967 har det vært styrt av et religiøs, muslimsk råd.

- Dessverre er det ikke full religionsfrihet på Tempelplassen i dag, og det er diskriminering av jøder der, sa Naftali.

- Men vi må være veldig forsiktig når det gjelder håndteringen av Tempelplassen, på grunn av den store sensitiviteten knyttet til plassen, la han til.

Bayit Yehudi-lederen sa at han ikke ser en kvikk løsning på problemet, men mener det vil løses med «gradvis å øke håndhevelsen av lov i hele Jerusalem». Han påpekte at Israel «gjennom mange år ikke har håndhevet sin suverenitet i Øst-Jerusalem», og at det er «et lovløst område».