Hva betyr navnet Israel?

Fra Facebook.
16. november 2013.
Af Hårek Anderssen.

Navnet Israel er brukt ca. 2.300 ganger i Bibelen, både om folket og landet.

Guds betegnelsen "EL" er subjekt og sammen med verbet "särä", danner det ordet "herske". Det kan også betyde stride-kjempe, derav ordet Israel. Gud hersker, Gud strider.

Navnet Israel har sitt utgangspunkt i Jakob's kamp med en mann 1. Mos. 32.28 Dette var en identitets-kamp, og da Jakob erkjente sitt navn Jakob, (holder i hälen, men betyr også listig) får han höre så. "Du skal ikke lenger hete Jakob, men ISRAEL; For du har kjempet med Gud og mennesker og vunnet."

Ang. löftet om landet var dette gitt til Abraham og vidrefört til Isak, og nu fikk Jakob dette som sitt nye navn. Ingen annen person i Bibelen har hatt dette navn.

Navnet Israel brukes i G.T. ca. 50 ganger om Jakob, da som et äresnavn knyttet til hans Gudsliv. Herren taler mye om SITT folk Israel og om SITT land Israel. Dette land tilhörer Herren (Adonay)

3. Mos.25.23 "Jorden må ikke selges for alle tider; for MEG HÖRER LANDET TIL, dere er fremmede og gjester hos meg".

Når vi leser Israels historie, ser vi hvordan folket blev fordrevet bort fra landet, p.g.a. deres synder mot Gud. Likeså blev dette herlige landet til en örken av samme grunn.

Så kom tilbakevendingen av folk, og i 1948 var staten Israel et faktum. Örkenen og myggsumpene blev forvandlet til de skjönneste frukthager og blomstrende bebygde steder. Det törre land blomstret som en lilje.

Alt dette skjedde etter de ord, som Herren hadde talt ved profetene. Navnet Israel skulle atter bli et "Hedersnavn".

I dag raser kampene mot Israel, både som folk og land, men dette navn I S R A E L borger for en viunderlig seier - kjempet med Gud og vunnet.

Meget snart kommer Jesus Messias tilbake til sitt land Vi som troende venter på Hans åpenbarelse, og i Israel er Messias-forventningen voksende. I denne ventetiden vil vi löfte seiersmerket og sammen med eiendomsfolket be om: Fred for Jerusalem, og si: Kom snart Herre Jesus, ja kom meget snart.

Derfor sier jeg. Shalom over Israel.