Rapport: Netanyahu har beordret IDF til at forberede sig på Iran-angreb.

Fra Israeltoday.co.il/
19. marts 2014.

Premierminister Benjamin Netanyahu’s regering har efter sigende opretholdt massive militære midler til et muligt angreb på Irans atomanlæg, trods de igangværende forhandlinger mellem de Vestlige magter og den Islamiske Republik.

Den Israelske avis Ha'aretz har rapportert, at de Knesset-medlemmer, der deltog i komitéhøringerne i januar og februar, blev informeret om, at det nationale budget for 2014 stadig inkluderer 10 milliarder Shekels ($2.89 milliarder USD) til forberedelserne til et langtrækkende angreb på Iran.

En række af Knessets medlemmer, der talte med avisen på betingelse af anonymitet, sagde, at tjenestemændene i hæren blev bedt om at løse det nukleare problem, hvis de store udgifter var berettiget i lyset af de forhandlinger, der finder sted mellem Iran og Vesten. IDF-repræsentanterne svarede blot, at dette var deres ordrer.

Skønt lederen af FN’s nukleare agentur tidligere i denne måned sagde, at Iran havde gjort omkring halvdelen af, hvad de lovede i en midlertidig nuklear aftale med Vesten, sagde den Amerikanske Udenrigsminister John Kerry til Kongressen, at Teheran stadig har nogle vanskelige beslutninger, før de kan overbevise Verden om, at de har opgivet jagten på atomare våben.

Fornyede samtaler i Wien i denne uge såede tvivl om, hvorvidt Kerry’s betingelser er opfyldt. Under samlingen afviste de Iranske embedsmænd fast kravet om, at de skulle skrotte eller radikalt ændre tungtvands-reaktoren i Arak, som Vestlige embedsmænd hævder, kan bruges til at producere plutonium af våbenkvalitet.

Imidlertid har FN's Generalsekretær Ban Ki-moon udsendt en rapport, der beklager, at den nye Iranske Præsident Hassan Rouhani ikke har viste sig at være den store reformator, som de Vestlige ledere håbede på og udråbte ham som. Ban bemærkede, at overgrebene på menneskerettighederne er lige så voldsomme i Iran i dag, som i tidligere Præsident Mahmoud Ahmadinejad’s embedsperiode.