Roser Putin for å skape trygghet.

Fra Frie-ytringer.com/
4. marts 2014.

Ikke alle er like rasende over den Russiske tilstedeværelsen på Krim-halvøyen. Flere Jøder og Israelere, som er bosatt i denne delen av Ukraina, føler seg tryggere, etter at Russerne begynte å patruljere i gatene.

Den Israelske avisen Ynet News har snakket med Jenia Zlotnik fra Be’er Sheva, som de siste fire årene har vært bosatt i Simferopol. Han mener, at den Russiske tilstedeværelsen er en velsignelse.

«For øyeblikket er det ingen voldsepisoder. Det er relativt stille, takket være de Russiske troppene, som beskytter oss fra Ukrainske anti-Semitter,» sier han.

Zlotnik, en medisinsk student, sier at de lokale og internasjonale medier ikke har rapportert hele historien, nemlig at det Russiske troppenærværet bidrar til å opprettholde lov og orden.

«Ukraina er på randen av borgerkrig. Det har vært opptøyer med raiding av butikker og ran av folk på høylys dag. Det har også vært mange drap i forbindelse med tyverier av våpen og ammunisjon,» sier han. Zlotnik understreket, at han ikke har noen lojalitet til noen av sidene, men at Putins beslutning om å utplassere tropper har brakt en stabiliserende innflytelse i regionen.

«Jeg støtter ikke verken Ukraina eller Russland, men situasjonen her ville være mye verre, hvis Putin ikke hadde invadert Krim. Det er bedre enn å ha en borgerkrig,» mener den Israelske studenten. Han minner om, at det finnes ekstremister, som er villige til å fysisk skade ikke-Ukrainske sivile, inkludert Jødene.
------------------------------------------------------------------------
Læs desuden: Rabbiner oppfordrer Kievs jøder å flykte.