Netanyahu gav Pave Franscis en nødvendig lektion om Israels sikkerhet.

Fra Ordetogisrael.no/
27. maj 2014.

Dagen etter at Pave Francis hadde besøkt Samaria og Judea, hvor han stoppet opp og ba ved grenseskillet, ga Israels Statsminister Benjamin Netanyahu ham en leksjon om Israels sikkerhetstiltak mot terror.

«Sikkerhetsbarrieren redder liv og er et nødvvendig vern for Jødene mot Antiisraelske angrep,» sa Statsministeren til Paven. Israel ville ikke trenge sikkerhetsbarrieren, hvis oppvigleri og terrorisme stoppet opp, « la Statsminister Binyamin Netanyahu til, da han møtte Pave Francis på mandag i starten av møtet ved Notre Dame Center i Jerusalem.

«Sikkerhetssperren, som ble bygget for ti år siden, har reddet tusenvis av Jødiske liv. Den er oppført for det meste av ståltrådgjerde og noen korte strekninger av betong, der beskytningen inn over Israel var voldsom. Barrieren er følgelig Israels svar på selvmordsbombernes angrep,» sa Netanyahu til Paven. Netanyahu brukte en del av samtalen med å orientere om sikkerhetsgjerdet i og med, at Paven hadde bedt om en slik orientering.

For å hjelpe Paven til bedre å forstå nødvendigheten av sikkerhetsbarrieren, brakte Netanyahu Pave Francis med seg til minnesmerket for terrorofrene på den militære del av Herzls kirkegård i Jerusalem. Her fikk Paven se støttene til de mange hundre Isralske soldater, som var drept av terrorister." Hvis oppvigleri og terrorisme mot Israel ville stoppe, ville Israel ikke trenge de tiltak, som er truffet, for eksempel byggingen av sikkerhetsbarrieren," sa Netanyahu.

"Jeg lengter etter den dagen, da samtalen om å anerkjenne staten Israel og Jødenes rett til en egen stat, slik at vi kan leve i fred og sikkerhet, og at vi kan bli akseptert av våre naboer," fortsatte Netanyahu.