Palestinerne er et oppfunnet folk.

Fra Bibelsk-Tro
Nr. 3 - 2012.
Av Steinar Handeland.

En av Amerikanernes presidentkandidater, som tidligere har vært President i USA's House of Representatives, Newt Gingrich, sa i et intervju i begynnelsen av desember 2011:

”Jeg tror, at vi har å gjøre med et oppfunnet Palestinsk folk, som i virkeligheten er Arabere, og som historisk sett er en del av det Arabiske samfunn. De har hatt sjansen til å dra til mange steder, og av forskjellige politiske grunner har de opprettholdt denne krig mot Israel nå helt siden 1940-årene. Og det er tragisk!

Jeg tror, at dersom noen hele tiden kaster stein og raketter mot deg, er de ikke mye interessert i fred. Både PA og Hamas har et enormt ønske om å ødelegge Israel.”

Kan dette være rett? Ja, fordi hele det gamle ”Palestina-området”, som utgjorde nåværende Syria, Libanon, Jordan og Israel, var under Frankrikes og Englands Mandat helt til 1946, -47 og -48.

Har folk glemt det? Og da var det Jøder og Arabere fra mange land, som bodde i hele Palestina. Men ingen talte om en stat for det Palestinske folk med Jerusalem som hovedstad da, det står det heller ikke i PLO-charteret av 1964. Og før det holdt det Osmanske Riket hele Palestina under sitt Tyrkiske herrevelde i 400 år fra 1517 til 1917, da general Allenby tok Tyrkerne.

Vestbredden eller ”Westbank”, som Engelske politikere kalte det Bibelske området Judea og Samaria i 1948, er Jødenes kjerne-land, midt mellom Galilea og Sinai. Men til og med i NRK radio og fjernsyn fortelles ”denne politiske løgnen”, og den lyder slik: ”Israel har okkupert Vestbredden”!

Men Vestbredden er altså Judea og Samaria. Fra 1948-1967 ble Jerusalem, Judea og Samaria okkupert av Jordan, men i 1967 vant Jødene hovedlandsdelen sin tilbake, de frigjorde sitt eget land. Og i 1970 kastet Jordan ut sine Palestinere.

Men dermed begynte propagandakrigen, fra Arabisk side! For det har aldri eksistert noen Palestinsk stat på Vestbredden før i verdenshistorien, heller ikke noen Palestinsk konge eller regjering. Aldri har faktisk noen andre enn Jøder hatt Jerusalem som sin hovedstad for sitt land!

Hvorfor? Bare Jødene har i århundrer sagt: Neste år i Jerusalem, for de alene har hatt Jerusalem som sin hovedstad i verdenshistorien! Av alle dem, som har hærtatt Jerusalem, har ingen andre gjort byen til sin hovedstad.