«At overdrage Davids Grav omskriver Israels historie»

Fra Israelnationalnews.com/
30. april 2014.

Vicetransportminister, Tzipi Hotovely (Likud), sendte onsdag et barsk brev til Premierministeren og advarede ham om, at overdragelse af Davids Grav til Vatikanet er en Palæstinensisk Arabisk sejr.

Vicetransportminister, Tzipi Hotovely (Likud), sendte onsdag et presserende brev til Premierminister Benyamin Netanyahu, og forlangte, at han forhindrer det, rygterne siger, om overførsel af Davids Grav til Katolikkerne.

Hotovely’s brev dukkede op efter, der kom rapporter om en aftale mellem Israel og Vatikanet om overførsel af ejerskabet af Davids Grav på Mount Zion i Jerusalem til Kirken.

Hotovely bemærkede, at graven er et helligt sted for det Jødiske folk - og advarede Premierministeren imod at gøre den samme fejl, som blev gjort med Tempelbjerget, Jødedommens helligste sted, der nu er i hænderne på den Jordanske Waqf.

"Det er utænkeligt, at dette sted skulle komme på udenlandske hænder, så Toraerne og Davidsstjernerne bliver slugt i et hav af Kors," skrev Viceministeren. At overføre rettighederne til Davids Grav til Kristne ville være magen til Moshe Dayan’s beslutning om at overdrage Tempelbjergets nøgler til den Jordanske Waqf."

Hotovely advarede om, at Davids Grav, ligesom Tempelbjerget, kunne få begrænset Jødisk adgang til bøn - og have alvorlige politiske og religiøse konsekvenser.

"Davids Grav er også et bevis på Jødisk suverænitet i oldtidens Israel," erklærede hun. "At overrække Graven for de store ledere i den antikke Jødiske stat, er i virkeligheden en aftale med Palæstinenserne - der omskriver historien og udfordrer lovligheden af staten Israel."

Bekymringer over en mulig overførsel af ejendommen er blevet rejst flere gange i løbet af de sidste mange måneder. Tidligere i denne måned fortalte en Israelske diplomatkilde Arutz Sheva, at den Israelske regering ingen intentioner har om at overføre kontrol over stedet til Kirken.

Men Rabbi Yaakov Sevilia, en aktivist for Kong Davids grav, sagde til Arutz Sheva, at der er en aftale på vej, som går ud på, at Davids Grav gives til de Kristne og Tempelbjerget til Muslimerne.

Han citerede journalist Gulio Meotti, der regelmæssigt bidrager til Arutz Sheva, som kilde.