Alle drepte må beskrives som sivile.

Fra Frie-ytringer.com/
21. juli 2014.

Det er som i den forrige Gaza-krigen stor usikkerhet rundt, hvor mange av de drepte Palestinerne, som er Hamas-terrorister, og hvor mange som er sivile. Israel påstår, at mediene skaper et feilaktig inntrykk av nesten bare sivile tap, og sier at mange av de drepte er medlemmer av Hamas.

Nå er det avslørt, at Hamas har gitt sine medarbeidere på sosiale medier instrukser om å beskrive alle, som dør, som «en sivil» . Det er organisasjonen MEMRI, som følger med på de Palestinske mediene og oversetter de Arabiske tekstene til Engelsk, som avslører instruksjonene fra Innenriksdepartementet om å lyve om de sivile tapene i de sosiale mediene.

«Enhver drept eller som har lidd martyrdøden skal bli kalt en sivil fra Gaza eller Palestina, før vi snakker om hans status i Jihad eller hans militære rang. Ikke glem å alltid legge til «uskyldig sivil» eller «uskyldig borger» i din beskrivelse av de drepte i Israelske angrep på Gaza,» heter det på departementets Facebook-side.

Innenriksdepartementet skriver også, at man må unngå å publisere bilder av raketter, avfyrt fra Gazas bysentra. Innenriksdepartementet har også utarbeidet en liste med anbefalinger for aktivister, som snakker til Vesten via sosiale medier, og instruert dem til å formidle budskapet på en annen måte, enn om de henvender seg til andre Arabere.

Hamas-lederne tror ikke, det vil gi et godt inntrykk å benekte Holocaust overfor et Vestlig publikum, og mener det er en bedre strategi å sammenlikne Israels politikk overfor Palestinerne med Tyskernes industrielle folkemord på Europas Jøder.

«Unngå å inngå et politisk argument med en Vestlig med sikte på å overbevise ham om, at Holocaust er en løgn og bedrag. I stedet likestille det med Israels forbrytelser mot Palestinske sivile,» heter det på departementets facebook-side.

I arbeidet med å forfalske dødstallene blant sivile har Hamas god hjelp fra FN, som ukritisk refererer Hamas sine opplysninger, og fra Mads Gilbert og Norske medier. I en uttalelse til al Jazeera i går uttalte Gilbert, at alle de drepte er kvinner og barn, og han uttalte også, at Gaza mangler strøm og vann, og at Gaza er mørklagt, mens Al Jazeera viste bilder av en opplyst by.

Organisasjonen "Med Israel for Fred" har sett nærmere på oversikten over drepte Palestinere, basert på en navneliste fra Al Jazeera. MIFFs analyse av Al Jazeeras oversikt påviste blant annet, at 1 av 6 drepte var barn. I et område hvor barn utgjør 1 av 2 i befolkningen, vitner dette om, at Israel har gjort mye for å unngå å drepe barn, mener organisasjonen.

En oppdatert oversikt viser også, at 80 prosent av de drepte er menn, de aller fleste i stridsdyktig alder mellom 18 og 38 år. Også det tyder på, at mange av de drepte er Hamas-terrorister og ikke sivile. Det må også legges til, at Hamas verver og bruke medlemmer som er mindreårige.