Hamas planla massedrap i Israel og maktovertagelse på Vestbredden.

Fra Frie-ytringer.com/
19. august 2014.

Hamas hadde konkrete planer om å starte en ny intifada med opptøyer og terror, som skulle munne ut i en væpnet maktovertagelse på Vestbredden, men ble avslørt av den Israelske etterretningstjenesten Shin Bet, skriver Jerusalem Post.

Planene var kjent for Hamas sin toppleder Khaled Mashaal, som befinner seg i Qatar, men var styrt fra organisasjonens kontor i Tyrkia.

Planen var å gjennomføre en rekke terrorhandlinger på Vestbredden og i Jerusalem for å destabilisere regionen, og deretter bruke kaoset og ustabiliteten til å velte de Fatah styrte selvstyremyndighetene gjennom et militærkupp og overta makten også der.

Fra før har Hamas kontroll på Gazastripen etter et væpnet oppgjør med Fatah i 2007. 93 terrorister fra Hamas er arrestert under den Israelske opprullingen av de konkrete terrorplanene. Shin Bet har avhørt 46 av dem så langt. Etterforskningen startet i mai.

I forbindelse med aksjonen mot terrorcellene har Shin Bet i følge Jerusalem Post beslaglagt rundt 600.000 Shekel, 30 skytevåpen, syv rakettkastere, og store mengder ammunisjon. Sikkerhetskilder understreker, at plottet ble avslørt på et tidlig stadium.

Shin Bet mener, senior Hamas-leder Salah Al-Aruri, som for tiden har sin base i Tyrkia, er hjernen bak terrorinfrastrukturen, som omfatter terrorceller både på Vestbredden og i nabolandet Jordan.

Jordanerne har blant annet bidratt som kurerer og levert minst to millioner Shekel, som ble brukt til å kjøpe våpen og boliger, som er brukt som skjulesteder, viser den foreløpige etterforskningen.

Al-Aruri er opprinnelig fra landsbyen Arura nær Ramallah. Han tilbrakte flere år i fengsel for terrorisme, men ble sluppet fri i mars 2010 som en del av en avtale med Israel. Han har siden fungert som leder for Hamas på Vestbredden med tilholdssted i Tyrkia.

Ifølge undersøkelsen begynte oppbyggingen av terrornettverket allerede i 2010. Al-Aruri ble kjørt til Allenby Border Crossing mellom Israel og Jordan, fordi avtalen om frigivelse fra Israelsk fengsel innebar, at han måtte forlate de Palestinske områdene. Gjorde han ikke det, ville han risikere å bli arrestert på nytt.

I bilen rekrutterte han sjåføren sin, Riad Nasser, en person, bosatt i den Palestinske landsbyen Dir Kadis, i nærheten av Ramallah. Han har siden fungert som lokal Hamas-leder med ansvaret for å bygge opp terrorceller og planlegge aksjoner. Også Nasser har tidligere sonet flere fengselsstraffer for terrorhandlinger.

Shin Bet forteller ikke til Jerusalem Pos,t hvordan de fikk mistanke til ham, men opplyser, at han ble tatt i administrativ forvaring i desember 2013. Shin Bet begynte å spørre ham den 27. mai i år om hans påståtte engasjement i opprettelsen av et stort antall terroristceller.

«Denne infrastrukturen strakte seg fra Jenin i nord til Hebron i sør. Det er en den største, vi har sett i Judea og Samaria, siden Hamas ble dannet i 1987″, sier en senior Shin Bet kilde til Jerusalem Post.

«De planla å gjennomføre et kupp og velte de Palestinske selvstyremyndighetene,» legger han til.

Infrastrukturens lokale nervesenter var i Ramallah, hvor de Palestinske selvstyremyndighetene holder til, men cellene forgrenet seg gjennom 46 Palestinske byer, tettsteder og landsbyer.

«Terroristene planla å undergrave sikkerheten og lansere en tredje Intifada. De planla forstyrrelser på Tempelhøyden for å hisse de Palestinske massene. De ventet på, at samtalene mellom Israel og PA skulle kollapse,» sier kilden.

Under avhør har Riad Nasser angivelig sagt, at alle de operative terroristene arbeidet i henhold til en plan, utarbeidet av Al-Aruri , som til slutt skulle føre til at de Palestinske selvstyremyndighetene under ledelse av president Abbas, skulle kollapse.

Ifølge Al-Aruris plan skulle en rekke store terrorangrep i Israel føre til tilstrekkelig ustabilitet til at det ble lagt til rette for et Hamas-kupp. Hamas rekrutterte mange medlemmer, inkludert studenter og akademikere, spesielt de som studerer kjemi og engineering.

Terrorcellene på Vestbredden holdt kontakt med Hamas-medlemmer i Jordan, inkludert Uda Zaharan, som opprinnelig kommer fra landsbyen Abu Mash’al på Vestbredden, og som flyttet til Zarka, Jordan, i 2006. Zaharan organiserte et system av kurerer, som sikret kontaktlinjene mellom Hamas sine filialer i Tyrkia, Jordan, og Vestbredden, og overførte hundretusener av Dollar via flere smuglinger til terroristene på Vestbredden.

Andre mistenkte i varetekt inkluderer Majdi Mafarja, fra den Palestinske byen Bet Likia, som har en doktorgrad i databehandling. Sikkerhetskilder beskriver overfor Jerusalem Post Mafarja som representant for «en ny generasjon av Hamas-medlemmer,» og legger til, at han er «svært intelligent» og særdeles dyktig i programmering. Hamas sendte Mafarja til Malaysia, hvor han trente i meldingskryptering og hacking, forteller Shin Bet. Han ble arrestert 22. mai.

Saleh Brakat, en Israelsk statsborger fra Bet Safafa i Øst-Jerusalem, ble arrestert den 1. juli for angivelig å ha overført driftsmeldinger fra Hamas i Jerusalem til medlemmer av terrororganisasjonen, som er i utlandet. Brakat er aktiv i Hamas ”Da’wa-system”, et sivilt oppsøkende nettverk, som tilbyr sosiale tjenester til Palestinerne.

Mahmoud Abu Daoud i Hebron ble arrestert den 1. juli, mistenkt for å sette opp terrorceller, som spesialiserte seg i ulike typer angrep. Han skal blant annet ha satt opp celler, som spesialiserte seg i kidnappinger, og andre som hadde ansvar for bombeangrep eller skytinger.

Muhammad Kafia, bosatt i Beitunia, i nærheten av Ramallah, ledet en Hamas studentcelle i Abu Dis University. Han ble arrestert 27. juni. Under arrestasjonen ble det funnet 19 automatiske rifler og fem håndvåpen.

«Avsløringen av denne infrastrukturen, en av de største, vi har støtt på, understreker den store faren som Hamas sitt oversjøiske hovedkvarter representerer,» sier Shin Bet i en uttalelse.

Etterforskningen har avdekket dype bånd mellom Hamas operatives i Tyrkia og operatives i Judea og Samaria. Noen av de planlagte angrepene var ment å finne sted i de siste ukene under Israels krig mot Hamas i Gaza, skriver Jerusalem Post.