Kan standse Hamas i løbet af få timer.

Fra Idag.no/
22. august 2014.
Av Lars-Toralf Storstrand.

Ifølge Israelske kilder besitter det Israelske forsvaret, IDF, hemmelig teknologi, som kan sette en endelig stopper for Hamas i løpet av få timer, men at politiske hensyn har satt bremseklossene på.

Forhenværende Presidentkandidat for Israel, dr. Jehuda David, som blant annet avslørte falskneriet av den 12 år gamle gutten, Mohammed al-Dura, for 14 år siden, sier, at det Israelske forsvaret har «hemmelig teknologi», som kan sette en stopper for Hamas i løpet av få timer. Problemet er, at politikerne har satt på bremsene og hindrer IDF i å ta disse våpnene i bruk.

David var selv innlagt for en operasjon under Operasjon Beskyttelsesgrep, etter at han i 2012 fikk overført beinmarg for å behandle kreft.

–Vi har en nasjon av helter og en hær bestående av løver, sa han og sammenlignet soldater og offiserer med løver i kamp.

–Vi så en Nahalbataljon slåss mot en bataljon av terrorister, uheldigvis tapte vi en soldat, men på fiendesiden ble alle tatt ut, sier Jehuda David.

Blir hindret
David understreket, at IDF blir hindret av manglende vilje til å gi en konsis og konkret ordre om å simpelthen ta ut Hamas, sa Jehuda David til Arutz Sheva. Han viste også til tidligere operasjon, Operasjon Forsvarssøyle i 2012 og Operasjon Støpegods i 2008-2009.

–Hæren var rede til å gå inn og simpelthen slå et knusende slag mot fienden, da de nok en gang ble stanset av de høyere politiske nivåenem, sier han.

–Det kan tenkes, at vi ikke ser det samme som de ser, men følelsen av at arbeidet ikke er fullført – er en følelse av å ha mistet muligheten.

Kan utslette Hamas
Ifølge dr. David kan Hamas bli fullstendig desimert, uten å sette IDFs soldater i nevneverdig fare på bakken og under krigføringen i urbane områder.

–Først av alt trenger vi å gå inn i Gaza nok en gang. Det er vesentlig, men problematisk. Mine anslag tilsier, at IDF har alle de våpen og all den teknologi, som er nødvendig til å stanse Hamas en gang for alle, i løpet av få timer.

–Jeg forstår ikke, hvorfor politikerne ikke er villige til å bruke disse midlene, sier Jehuda David.

David mener, at et nytt bakkeangrep på Gaza kommer til å sette mange soldaters liv i fare.

–Jeg skal ikke gå nærmere inn på detaljene, men jeg sitter på kunnskap om ekstraordinær teknologi, som ikke ville føre til nevneverdige tap på vår side.

Han understreker imidlertid, at det kan være politisk uvilje til å sette i gang en full krig, der mange sivile Palestina-Arabere kommer til å miste livet, som er hovedproblemet.

[Foto: dr. Jehuda David]