Allah på Høstudstilling.

Fra Document.no/
13. september 2014.

Den frittgående presten Gyrid Gunnes vil på Høstustillingen be bønnene til Allah iført prestekjole og med hånden på Den norske kirkes alterbok. Velsignelsen til dette prosjektet kommer kanskje fra øverste hold?

- Det kan godt hende, noen kan finne dette kontroversielt, kanskje særlig konservative Kristne. Men de Kristne har vært i en majoritetsposisjon i tusen år i dette landet, og sånn sett tenker jeg, de må tåle å utfordre sin egen tradisjon, sier Gunnes til Dagbladet.

Ja, det er best vi blir kvitt denne forferdelige majoritetsposisjonen. Tusen år må da være mer enn nok. Heldigvis har vi folk som Gunnes på innsiden, som kan hjelpe til med å bryte dette ned fortere enn svint. Ut med Gud og inn med Allah, med vennlig hilsen Kirken.

Gyrid Gunnes er ikke ukjent med kontroversielle “kunstverk”. Blasfemi kan representere et språk, som er helligere enn det tradisjonelle teologiske språket, mener hun.

Som Agnostiker er jeg ikke så inne i teologien og foretrekker som regel å overlate dette til spesialistene, men dette må da kunne kalles å drite i eget reir?