Israel nedskyder Syrisk fly over Golan.

Fra Ordetogisrael.dk/
23. september 2014.

Klokken 9 tirsdag morgen blev freden på den Israelske side af grænsen til Syrien brudt. Et Syrisk militærfly fløj ind over grænsen til Israel og udløste øjeblikkelig alarm.

Da flyet var 800 meter inde over Israelsk område, blev det besluttet at skyde det ned. Fra ordren blev givet, gik der 80 sekunder til flyet blev ramt af en Patriot-missil. Men på det tidspunkt var flyet vendt om mod Syrisk territorium, og vragdelene faldt derfor nær byen Quneitra lige på den Syriske side af grænsen.

Den Israelske hær mener, at besætningen nåede at springe ud i faldskærm og landede på Syrisk område. Flyet var et Russisk-bygget Sukhoi-24 jagerfly

Hæren vurderede bagefter, at flyet var undervejs for at bombe Syriske oprørsstyrker meget tæt på grænsen og ved en fejl kom ind over den.

Men en Israelsk officer forsvarede nedskydningen ved at forklare, at flytiden fra nedskydningsstedet til Genesaret Sø er mindre end 1 minut og til centrale dele af Israel kun 5 minutter. Den Israelske hær kunne derfor ikke tage nogen chance mod det indtrængende fly.

Syrien bekræftede nedskydningen og brugte det som »bevis« for, at Israel støtter de Islamistiske oprørsgrupper Al Nusra Fronten og Islamisk Stat!

I Israel forventes det ikke, at Syrien vil gøre gengæld ved at angribe Israel. Den Syriske hær er meget hårdt trængt af oprørsstyrkerne på Golanhøjderne og har intet ønske om også at komme i kamp med Israel.