Israels svar til Abbas: Sånt sier ikke Fredspartnere.

Fra Israeltoday.no/
28. september 2014.

Den Palestinske lederen Mahmoud Abbas hadde en opphetet anti-Israelsk tale før FN.s generalforsamling på fredag. For mange Israelere ble det et ytterligere bevis på, at Abbas og hans Palestinske selvstyremyndigheter ikke er ekte fredspartnere.

Talen har trolig drept det, som fantes igjen av håp for å gjenopplive forhandlingene i nærmeste fremtid.

Israels utenriksminister Avigdor Lieberman mener, at Abbas, når han hevder at sommerens Gazakrig var starten på et nytt folkemord fra Israel, gjør han det for å opprettholde Palestinernes sak mer levende midt i et hav av andre presserende bekymringer.

- Jeg kan ikke huske noen gang, at den Palestinske konflikten har vært så bakstreversk, som den har på denne åpningssesjon av FN,- fortalte Lieberman Army Radio.

- De snakker om alt, Ebola, Irak, ISIS, Ukraina. Mens det Palestinske problemet er nesten ikke-eksisterende.

Hvis Abbas skal rette på sine trusler om å lansere en «overraskende» nytt initiativ for regionen, skal det mye til for å sjokkere publikum slik, at han får fortjent oppmerksomhet.

Men hans altfor aggressive og anklagende retorikk vil sannsynlig sette fredsprosessen enda lenger tilbake i de Vestlige makthavere øyne. De, som allerede i dag ser avstanden mellom de Israelske og Palestinske lederne.

- Dette er ikke slik en fredspartner forhandler,- insisterte Kommunikasjonsminister Gilad Erdan.

- Nå er det klart, hvorfor han (Abbas) insisterer på å samarbeide med Hamas som terroristorganisasjon, og hvem han deler denne kampen mot Israel med.

Forsvarsminister Moshe Ya’alon la til, at selv om hans tale i FN beviser, at Mahmoud Abbas  ikke er en leder, som ønsker fred, men er egentlig ikke interessert i en avtale med Israel, basert på anerkjennelse av det Jødiske nasjonale hjemland.

Selv Abbas støttespillere i Knesset ble tatt på senga av hans flammende FN-tale.

- Selv om Israel har handlet hardt på Gaza og gjorde det vanskelig for Palestinerne, kan du ikke kalle det for folkemord- sa Meretz, som er partileder for det venstrevridde Zahava Gal-On.

Ledende Ap-minister, Eitan Cabal, sa, at Abbas sin tale var full av "falske og opprørende uttalelser," og han la til, at "disse ordene er verdig å bli fordømt fra alle, som virkelig elsker fred."

Opposisjonleder og Ap-leder, Isaac Herzog, sa seg enig om, at Abbas tale ble krydret med løgn og usannheter, men insisterte likevel på at Israel "foretrekker Abbas fremfor Hamas,", som han sa det til Israels Ynet nyhetsportal. Herzog brukte likevel mer tid på å gyve løs på Premierminister Benjamin Netanyahu sin kritikk på Abbas provoserende tale.

Netanjahu lovte fullt ut å motarbeide den Palestinske lederens krav, når han selv entrer FN på mandag.