Myterne omkring den såkaldte Apartheidmur.

Fra Israeltoday.no/
14. september 2014.

Betongmuren rundt visse deler av Vestbredden ble bygget for å hindre terrorister og selvmordsbombere fra å komme inn i Israelske byer og landsbyer, men har lenge blitt fremstilt feil for å anklage Israel for apartheidpolitikk.

Man kan argumentere for behovet for en slik barriere, men at den ble konstruert for å skille Jøder fra Palestinere er tøv. Det blir likevel ivrig omfavnet av mange, som finner Israels tilstedeværelse irriterende.

En mer nøktern titt på «apartheid veggen» viser, at det har vært et effektivt middel for å beskytte Jødiske byer fra bølger av Arabiske vold, som ved jevne mellomrom har kommet etter, at Jødene begynte å vende tilbake til sitt land.

57 Kibbutzer (Felles gårder) ble etablert under det Arabiske opprøret i 1936-39. Det skjedde under et prosjekt kjent som «Tower og Stockade». Disse små bosetningene beskyttet seg selv gjennom trevegger og vakttårn. Etter Israels uavhengighet i 1948, ble Kibbutzenes grenser beskyttet av piggtrådgjerder. Men gjennom økende bruk av teknologi ble piggtråden til slutt erstattet av «smarte gjerder». Disse er istand til å oppdage den minste berøring og varsle nærliggende sikkerhetsstyrker om mulig fiendtlig inntrengning.

I 2.000 reiste Israel opp betongvegger langs den sørlige Jerusalem-området i Gilo som beskyttelse mot konstante attakk fra den Palestinske byen Beit Jalah over dalen. Betongmurer ble også reist langs deler av grensen til Gaza, etter at Hamas tok makten i kystbyen. Ettersom volden forsatte, ble smarte gjerder, elektriske porter og bunkere installert for å gi beskyttelse for flere innbyggere.

På denne måten var ikke ønsket å holde Palestinerne ute, men behovet for Israelerne har blitt å lukke seg selv inne. Israelere har valgt å leve bak murene, ikke fordi de er rasister, men av frykt for Palestinsk terror.

Disse beskyttende veggene nådde sitt absolutte nullpunkt i kjølvannet av den siste militære operasjonen mot Gaza. Nå blir de dessverre bygd rundt barnehager, som ligger i nærheten av Gaza også. Private hjem, skoler og bussholdeplasser i området er også blitt innebygd. Videre har Israel skapt en virtuell beskyttelseskuppel over sitt eget luftrom (Iron Dome). Det siste nå er, at de ønsker å finne opp et anti-tunnel varslingssystem.

Disse massive tiltakene står i skarp kontrast til de Arabiske landsbyene, som aldri har følt behovet for slike beskyttelser. Dette er langt fra en djevelsk apartheidpolitikk. Gjerder og murer, vi kan se igjennom Det hellige Land, er til irritasjon for Israelere, som nok en gang føler, at de begrenses til ghettoer. Likevel er nesten alle enige i, at disse er viktige tiltak for Israel konstante kamp for å overleve.

De fæle kampanjene mot «apartheid veggen» er i virkeligheten en del av en større kampanje for helt å nekte Jødene sin rett til å forsvare seg selv. Kampanjene skjuler seg bak en tynn ferniss av protester av påstått umoral fra en antatt rasistisk stat. Men den er i virkeligheten et forsøk på å gjøre Antisemittismen akseptabel.