Oprørere benyttet Moskeen på Tempelbjerget som våbenlager.

Fra Israeltoday.no/
13. oktober 2014.

Politiet har sett seg lei på gjentatt Muslimsk vold på Tempelhøyden. Derfor overrasket politistyrker mandag flere bråkmakerne, som forberedte seg på å angripe ikke-Muslimske besøkende og låste dem inne i Al Aqsa-moskeen.

Arabiske Muslimer har brukt det hellige stedet som base for sine angrep på Jøder og Kristne hele denne uken, mens Israel feirer den Bibelske høytiden Sukkot.

Politiet sin etterretning indikerte, at pøblene mente å eskalere volden på mandag, da de avslørte, at opprørerne hamstret et stort antall steiner, brannbomber, jernstenger og andre improviserte våpen inne i Al Aqsa-moskeen. Muslimene hadde også satt opp barrikader for å hindre at Moskeen ble stengt for dem.

Umiddelbart etter morgenbønnen på mandag stormet en betydelig antall politi pøblene, og etter en kort trefning klarte de å fjerne hindringer og stengte dørene til Al Aqsa-moskeen. Pøblene ble fanget og lot dermed de ikke-Muslimske besøkende på Tempelhøyden være i fred.

Hendelsen viser også, at Muslimske styresmakter ikke bryr seg om, at egne helligdommer benyttes til lagring av våpen eller som skjul for kriminelle, men de er veldig raske til å fordømme Jøder og Kristne, som ønsker å benytte Tempelplassen til bønn.   