Israelere: FN må gå seg selv i sømmene.

Fra Israeltoday.no/
3. februar 2015.

Etter avsløringen om, at FN tidligere har hatt forbindelser med PLO, foreslo overvåkingsorganisasjonen NGO-monitor, at verdenssamfunnet burde stille seg selv under etterforsking for sine holdninger og fordommer mot den Jødiske staten.

- FN bør utsette sin etterforskning mot Israel og umiddelbart undersøke urovekkende avsløringer av sin egen inkompetanse og fordommer, stod det i en pressemelding fra NGO-Monitor.

Gruppen har lenge vært en pådriver for offentlig å motsette seg utnevnelsen av professor William Schabas som leder av undersøkelseskommisjon etter den siste krigen i og rundt Hamas-styrte Gaza.

Schabas, som NGO-Monitor og mange andre har påpekt, har en historie med å fortelle merkelige påstander om den Israelsk-Palestinske konflikten og for å sette i gang en rettsforfølgelse av Israelske ledere. Etter Schabas sin avgang fra kommisjonen på mandag hevdet Premierminister Benjamin Netanyahu, at alt, Schabas har oversett i "utredningen" mot Israel, må avvises.

- Etter fratredelsen som komiteens leder har rapporten, som ble skrevet på oppdrag fra FN's menneskerettighetsråd, er det bevist, at det ikke har noen ting å gjøre med menneskerettigheter og må bli skrinlagt, skrev Netanyahu i en offisiell uttalelse.

Premierministeren bemerket videre, at det samme Menneskerettighetsrådet, som så velegnet, utnevnt Schabas og har undersøkt Gaza-krigen gjennom det siste året, har gjort flere vedtak mot Israel enn mot Iran, Syria og Nord-Korea til sammen.

Men NGO-Monitor sin President, Prof. Gerald Steinberg, advarte mot, at FN sannsynligvis ikke vil ta til seg råd fra hverken seg selv eller den Israelske lederen og vil utvilsomt presse dette arbeidet videre, som ble startet med Schabas.

- Siden kommisjonen har fullført sin faktainnsamling, vil den endelige rapporten bli skjemt av Schabas sin styring inntil da, skrev Steinberg.