ISIS-allierte Sinai-terrorister sverger på å “frigjøre” Jerusalem.

Fra Sokelys.com/
16. november 2014.

Den Islamistiske terrororganisasjonen ISIS utgjør ikke bare en fare for Syria og Irak, men også for den Jødiske staten. På tross av Vestlig bombing og motstand fra Muslimer, som frykter den brutale militsen, er ekstrem Islam ennå på fremmarsj både i Midt-Østen og deler av Afrika.

Nå truer en ISIS-assosiert gruppe også den Jødiske stat og hovedstaden i Israel. Ansar Bayt al-Maqdis, som er Egypts mest dødelige terroristgruppe, har nå sverget troskap til den Islamske stat, eller ISIS og har stemplet det nåværende Egyptiske regime under President Abdel-Fattah el-Sissi som “Zionistiske kollaboratører”, og gruppen har sverget på å “frigjøre” Jerusalem, så snart de får fjernet den Egyptiske regjeringen.

Den Islamistiske terrorgruppen har stått i spissen for et opprør på den urolige Sinai-halvøya, som er kontrollert av Egypt, og gruppen kaller seg nå en gren eller en Sinai-avdeling av den fryktede ISIS- militsen, hvis brutalitet har sjokkert en hel verden. I forrige måned tok Sinai grenen av ISIS på seg ansvaret for et selvmordsangrep, som drepte 30 Egyptiske soldater.

Situasjonen i Midt-Østen tilspisser seg kraftig, og den Israelske Premierminister Benyamin Netanyahu har et høyst problematisk farvann og manøvrere seg gjennom. I Nord har Israel en bitter og svært farlig fiende i den Iran-støttede Hizbollah-militsen, som ikke bare truer Israel med krig, men som også besitter enorme lagre av raketter, som kan nå nærmest over hele Israel.

Nylig truet Hizbollah-leder Hassan Nasrallah Israel med omfattende rakettangrep mot Israel ved neste krig. Nord-Øst for seg har landet også felles grense med det borgerkrigsrammede Syria, som akkurat nå ikke utgjør den store trusselen mot Israel. Direkte øst for seg, på den såkalte “Vestbredden” har heller ikke Israel særlig mange venner, i de Palestinske selvstyremyndighetene, som på tross av ei såkalt moderat maske lett kan snu om eller og falle i hendene på Hamas, som igjen besitter den såkalte Gazastripen.

Som kjent har Gazastripen vært gjenstand for en rekke mindre kriger, som har svekket, men ikke knust de fiendtlige kreftene. Videre og bittelite grann lenger sør mot Sinai har Israel felles grense med Egypt, som de også har en fredsavtale med.

 Og det er nettopp i disse områder i Egypt og Sinai, at den ISIS-allierte gruppen har befestet seg. Ytterligere og litt lenger øst har Israel en riktig ondskapsfull fiende, nemlig Iran, som er på desperat jakt etter å kjøpe seg tid til å ferdigutvikle sitt atomvåpenprogram. Deadline 24 november 2014 eller ny deadline til neste år?

Gjennom flere år har den Israelske Premierministeren klart og tydelig advart mot, hva slags trussel ett Iran utrustet med atomvåpen vil bety, ikke bare for Israel, men for hele regionen.

Irans ledere har gjentatte ganger tatt til orde for å knuse “Lille Satan” som de kaller Israel, og i disse dager foregår det intense forhandlinger mellom Iran og de såkalte “5-1 landene”.

I følge tidligere avtaler skulle disse atomforhandlingene ha deadline 24 november, men mye tyder nå på, at de ikke vil være i stand til å inngå noen permanent avtale innen denne dato.

President Obama har allerede signalisert, at de ikke vil nå enighet innen 24 november, og dermed vil nok en eller annen hoste opp en ny deadline, som gir Iran ytterligere tid.

Hvorvidt Israel vil akseptere dette er usikkert, men Det Hvite Hus har gjentatte ganger signalisert, at de ikke tar de Israelske truslene om å gjennomføre et forebyggende angrep på Iran veldig alvorlig. “Vi tror rett og slett ikke på dem,” sa en høytstående tjenestemann i det Amerikanske Utenriksdepartementet nylig.

En nærværende trussel
I dette heller tøffe nabolaget har den Israelske regjering ikke akkurat en lett jobb, og derfor mener flere, at det var en feiltagelse av Israel å angripe Syriske regjeringsstyrker som hevn for, at granater fra Syria ved enkelte tilfeller slo inn på Israelsk jord.

Det siste den hardt pressede Syriske lederen ønsker seg i disse borgerkrigstider er å måtte sloss både mot ISIS, den såkalte frie Syriske hær, og også den Israelske forsvarsmakt. For hver gang Israel har bombet Syriske regjeringsstyrker, har de i realiteten stryker de ytterliggående Syriske opprørsbevegelsene, som vil kunne bli en langt farligere fiende enn det Bashar Assad er i dag.

En ekstrem fiende
Den ISIS-assosierte Sinai-gruppen kan på sikt komme til å utgjøre en svært farlig og dødelig trussel, siden disse i sin brutalitet ikke tar fem øre for å drepe å massakrere selv de, som påroper seg å dyrke samme Gud som disse.

I en video lagt ut på sosiale-medier, viser gruppen opptak av angrepet, blant annet hvordan deres krigere skyter og dreper selv skadde Egyptiske soldater på kloss hold, men de sikrer seg de Egyptiske våpnene.

I videoen stemplet de den Egyptiske “el Sissi” som “Jødenes tjener”, og de sverget på å halshugge og avsatte hans regime. “Vårt mål er å befri Jerusalem, og dette kan først bli mulig, når vi har renset Egypt for “Zionistiske kollaboratører” og “El Sissi’s hær,” la han til, er kollaboratører med Jødene.

Den ekstreme Islamistgruppen har drept dusinvis av politimenn og soldater, etter at hæren fjernet tidligere President Mohammed Morsi i fjor.

Under angrepet den 24. oktober, da Jihadistene angrep en militær kontrollpost i den nordre del av Sinai med en bilbombe, var den mest dødelige hendelsen på flere år. I følge gruppen selv var dette et hevnangrep for regjeringens kampanje for å knuse tilhengere av den avsatte President Morsi.

https://www.youtube.com/watch?v=HCFulnTt9TM

Minst 1.400 ble drept, da hæren slo til mot Morsi-tilhengerne, og mer enn 15.000 har blitt fengslet, mens flere hundre er blitt dømt til døden.

I videoen lovet gruppen fremtidige angrep mot sikkerhetsstyrkene, og deres budskap var rettet direkte til El-Sissi, som var den tidligere hærsjefen, og som stod bak fjerningen av Morsi, og som også beordret de militære å slå ned på tilhengere av Morsi.

Tidligere i denne uken sverget den Sinai-baserte terrorgruppen troskap til Den Islamske Stat i Syria og Irak i et forsøk på å styrke rekrutteringen samt å oppildne kampen mot regjeringsstyrkene. Når gruppen også sikler etter Jerusalem og lover å befri byen er det god musikk i ørene for de Muslimske masser og kanskje et “bad omen” til Israel og den Israelske Premierminister.

Et fremadstormene og utrolig brutalt ISIS i Israels nære bakgård i Sinai var vel kanskje ikke det, den Israelske lederen aller helst ønsket seg. For summen av ISIS er trøbbel, død og smerte.