Israelsk rakettangrep mot Syrisk grenseby, seks Hizbollah-medlemmer drept, deriblant sønn av kommandant.

Fra Sokelys.com/
18. januar 2015.

En eller flere Israelsk raketter skal ha eksplodert i den Syriske grenselandsbyen Quneitra, som ligger på grensen mellom Libanon og Syria.

En ikke navngitt Israelsk kilde sier, at angrepet var mot terrorister, som planla å angripe den Jødiske staten.

I følge Libanesiske kilder, som er assosiert med det Syriske regimet og Hizbollah, skal et ledende Hizbollah-medlem ha blitt skadd i angrepet. Imidlertid melder flere medier nå i kveld, at minst seks Hizbollah-militante, deriblant en sønn av en velkjent og avdød Hizbollah-terrorist, skal være drept i angrepet, som kan provosere Hizbollah-militsen, som kan komme til å svare med rakettangrep.

Libanesiske medier og Israelsk presse melder i kveld, at flere Hizbollah-militante, deriblant Jihad Mughniyeh, sønn til en tidligere Hizbollah-kommandant og -terrorist, Imad Mughniyah, som ble drept i Damaskus i 2008, ble drept. Jihad Mughniyey var selv kommandant for Hizbollah, og hans død har utløst trusler om hevn i Hizbollah.

Også flere andre medlemmer av Hizbollah skal være drept i angrepet, som ble utført for å avverge et rakettangrep mot Israel.

I følge Libanesiske kilder skal Israelske kamphelikoptre ha avfyrt minst to raketter mot en konvoi av Hizbollah styrker i grensebyen Quneitra.