Israelske styrker i alarmberedskap etter rakettangrep mot Golan høyden.

Fra Sokelys.com/
27. januar 2015.

Ingen skader eller skadde registrert etter at to raketter, avfyrt fra Syria, eksploderte nær ski- og vinteranlegg på Hermon. Israelske styrker besvarte angrepet med artilleri-beskytning.

Det er ikke meldt om skader eller skadde personer, etter at minst to raketter, avfyrt fra Syria, landet på Israelske kontrollert område på Golan. I følge Israelske kilder ble rakettene avfyrt fra Syrisk territorium, men det er usikkert, hvem som står bak, eller om det var et tilsiktet angrep på Israel.

Det Israelske forsvaret bekreftet tirsdag, at minst to raketter eksploderte på den nordlige Golan høyden. Israel har foreløpig gjengjeldt angrepet med å avfyre minst tjue granater fra pansrede kjøretøy mot området, rakettene kom fra, og man har også evakuert ski- og vinteranlegget på Hermon.

Samtidig sirkler Israelske fly over området, melder Al-Manar TV, som er kontrollert av Hizbollah. Vi antar, at dette var tilsiktet, sier IDF's talsmann Peter Lerner til flere nyhetsbyrå.

Etter at Israel tidligere i januar angrep og drepte seks Iranske soldater, deriblant en Iransk general og seks Hizbollah krigere, har spenningen økt på Israels nordfront, og den Israelske hæren har forsterket forsvaret i Nord.