Lausanne bevegelsen for Evangelisering slår til mot Kristen-Zionismen.

Fra Israeltoday.no/
26. januar 2015.

Lausannebevegelsen, Verdens ledende Kristen Evangeliserings- bevegelse, har nok en gang siktet seg inn på det, de mener er en syndefull praksis gjennom å støtte staten Israel eller såkalt Kristen Zionismen.

- I over 60 år har mange Evangeliske Kristne klynget seg til et svært trangsynt teologisk argument, som binder Kristen teologi med en politisk ideologi, som kalles Zionisme, skriver Steve Haas, Visepresident i World Vision USA i siste nummer av Lausanne Global Analysis.

Han fortsatte med å sammenligne Kristen Zionisme med den Spanske inkvisisjonen sine korstog, apartheid i Sør-Afrika og andre grusomheter, som Kristne har vært en del av.

Den Messianske bloggen Rosh Pina Prosjektet påpekte, at Haas tidligere har oppfordret Kristne til å ta hensyn til rådene fra - våre venner [Hizbollah-sjef Hassan] Nasrallah og [Hizbollahs åndelige leder] Sheik Fedlallah, som sa til oss, at problemet med dere Kristne er, at dere ikke gjør det, som står i boken.

Faktisk har Lausanne som bevegelse en usunn negativ besettelse mot Israel - noe som i de siste årene tilsynelatende har ført til, at de har svelget påstandene om, at den Jødiske staten er den viktigste undertrykkeren av Kristne og andre mennesker i Midtøsten.

På sin sammenkomst i Cape Town, Sør-Afrika i 2010 fremførte Lausanne det, som kom til å bli kjent som Cape Town Commitment, som blant annet oppfordret Kristne til å forandre sin holdning til den "Palestinske lidelsen" og dermed boikotte Israel for å vise sin omvendelse.

Uttalelsen: den "Palestinske lidelse" ble likestilt med Holocaust, og utenom Jødene var de Palestinske Araberne det eneste folket, som det ble henvist til.

Uttalelser vedrørende lidelsen, de Kristne lever under i Islam var meget tilslørt, mens Israel og Zionismen ble entusiastisk utpekt og gjentatt.

Som Rosh Pina videre bemerket, har Lausanne klart å unngå å nevne brutalisering av Irakiske og Syriske Kristne fra ISIS. Men ISIS ble bare referert i forbifarten som en del av en artikkel, der Lausanne utrolig nok antydet, at den radikale Islamistgruppen Boko Haram i Nigeria kan tjene som et eksempel for Evengeliske Kristne.

[FOTO: Lausanne, som mange andre Evangeliske grupper, har i dag ikke klart å ta på alvor Muslimsk undertrykkelse av Kristne, men de hopper villig på hver eneste påstand om alt, som israel angivelig gjør galt]   