Midtøsten i dyb krise.

Fra Karmel.net/
23. januar 2015.
Av Knut-Einar Norberg i USA.

Den konstante flommen av nyheter, som beskriver omveltningene i Midt-Østen, er så stor, at det kanskje ikke er så rart, at meningmann ikke lenger klarer å følge med. Men vi står overfor et Midt-Østen, som er inne i det, som er betegnet som en dødsspiral.

Nyheten om, at regimet i Yemen falt denne uken, er i seg selv en meget alvorlig hendelse. Yemen er også base for flere radikale Islamske terrorgrupper, deriblant Al Qaida. Regimet, som falt, var en alliert av USA, og var lenge holdt frem av USA's President Barack Hussein Obama som et eksempel på, at hans policy hadde lyktes.

Men slik ble det ikke. Denne uken falt regimet, og det er kaos i landet, og Iran ser ut til å være den, som tjener på kaoset, fordi de støtter fraksjonen, som nå er i ferd med å ta over styringen av hovedstaden.

I flere år har Pentagon advart om, at Iran er i ferd med å bygge interkontinentale ballistiske raketter. På hverdagsspråk kan dette oversettes med «raketter med stridshoder, som kan krysse ett eller flere kontinent».

Denne uken brakte den Israelske fjernsynsstasjoner satellittbilder, som viste en slik rakett, som er 27 meter lang, og som nå er satt opp på en base utenfor Teheran. Selvsagt kan denne raketten tenkes brukt til å sende satellitter til verdensrommet eller annen vitenskapelig bruk, men ut fra det, regimet har sagt tidligere, så er sikrest å frykte det verste, nemlig at det er til militært bruk.

Dette sammen med landets intense arbeid for å skaffe seg atomvåpen er et ubehagelig scenario. Premierminister Binyamin Netanyahu har lenge advart Vesten og USA om, at disse langtrekkende rakettene ikke er tenkt brukt mot Israel. «Iran har raketter, som kan nå Israel. Disse rakettene er rettet mot Europa og USA» påpekte han. Det er kaos i Syria også.

Vinteren 2013 gjorde President Obama det klart, at regimet til diktator Bashar Assad måtte gå slik, at Islamistene (ISIS) ikke skulle klare å komme til makten. Assad er fremdeles i Syria og har ingen planer om å fjerne seg selv, akkurat som USA ikke har planer om å fjerne ham heller.

Morderiske ISIS kontrollerer deler av Syria og Irak. I Libanon hersker Hizballah, i Irak er det kaos, etter at Obama trakk ut alle Amerikanske styrker, mens situasjonen er foreløpig stabil i Saudi Arabia etter at kong Abdullah gikk bort 23. januar, 2015.

Det er kaos i Midt-Østen med unntak av i Israel.