Biblen overlevede Kirkebrandene i Niger.

Fra Bjornolav.blogspot.dk/
3. februar 2015.

Det har roet seg i Niger. 71 Kirker og flere titalls hus eid av Kristne er herjet av brann. Noen fullstendig lagt i ruiner, andre delvis skadet etter opptøyene 16. januar.

Men en Bibel, som ble funnet i ruinene av en nedbrent Kirke. klarte seg! Symbolverdien er uvurderlig. Islamistene kan brenne kirkene, de Kristnes hjem, ja, til og med ta deres liv. Men troen og Guds ord overlever - og seirer til slutt.

Neal og Danette Childs var øyenvitner til det, som skjedde. Fra deres bosted i Nigers hovedstad kunne de se tre Kirker, som brant. Røyken fylte huset deres. " Vi startet umiddelbart med å pakke sakene våre, alt av verdi, dokumentene våre," forteller Neal Childs til Fox News.

Enkelte mente, at hans familie kunne være et mål for mobben. Og det var ingen grunn til å tvile på dette. Mobben angrep Kristne hjem og Kirker, og Neal og Danette Childs var prominente Kristne ledere for et Kristent arbeid i et altoverveiende Muslimsk land.

Panikken begynte å spre seg. " Vi var klare til å flykte". I dette øyeblikket sto minst 45 Kirker i brann, og hjemmene til mange Kristne var påtent. 10 mennesker var drept. Kristne flyktet for sine liv. Situasjonen var helt ute av kontroll og opplevdes svært dramatisk.

Neal og Danette Childs har vært Kristne misjonærer i Niger siden 1998. Neal har tilsynsansvar for misjonsorganisasjonen 'Reaching Unreached Nations', som har 38 Kirker rundt om i hele det Vestafrikanske landet.

To av deres Kirker er blitt ødelagt. Et av hjemmene, som brant, var hjemmet til en Kristen pastor fra Niger. Dagen etter kom Neal og Danette dit for å se ruinene av hans nedbrente hjem. Fremdeles brant det, og det var varm aske over alt. Midt inne i det, som hadde vært pastorens hjem, fant de hans Bibel. Bibelen var skadet, men ikke ødelagt.

Du ser den på bildet over. Det var Danette, som tok bildet, som senere havnet hos Franklin Graham, Billy Grahams sønn. Han skrev følgende på sin Facebook-side om denne Bibelen: " Kan du forestille deg den internasjonale fordømmelsen om dette hadde vært Koranen? Kan du forestille deg ramaskriket om det hadde vært 45 Moskeer, som var brent ned til grunnen?"

Hva var reaksjonen til Kristne i Niger? De tilgav de, som brant deres Kirker og deres hjem og drepte deres brødre og søstre. Der ligger mye av forskjellen mellom Islam og Kristen tro. La oss fortsette å be for våre trossøsken i Niger.