IS-støttet terrorgruppe og Hamas drepte 27 Egyptere torsdag.

Fra Ordetogisrael.no/
31. januar 2015.

En IS-tilknyttet terrorgruppe utførte dødelige angrep flere steder på Sinaihalvøya torsdag kveld, og drepte minst 27 mennesker.

Terrorgruppen Ansar Beit al-Maqdis slo overraskende til på torsdag sammen med Hamas. Det er rapportert, at en bilbombe ble detonert utenfor en militærbase, og bombekastere ble avfyrt mot en politistasjon, et hotell og over et dusin sjekkpunkter.

Det rapporteres fra Kairo, at 36 personer ble skadd, en av dem en senior offiser. Tjenestemenn har anslått, at dødstallene kan stige på grunn av det faktum, at mange bygninger har blitt knust og folk kan fortsatt være begravd under ruinene.

Terrororganisasjonen, som antas å være ansvarlig for angrepeene, er Ansar Beit al-Maqdis, som er støttet av IS. De har lenge utført angrep i Egypt for å prøve å styrte den Egyptiske Presidenten.

Den Egyptiske regjeringen mener, at også Hamas var involvert i dette angrepet på en eller annen måte, selv om deres motiver ennå er uavklart.

Det Amerikanske Utenriksdepartementet fordømte angrepet og har gitt følgende uttalelse: "USA er fortsatt standhaftig i sin støtte til den Egyptiske regjeringens innsats for å bekjempe terrortrusselen i Egypt. Dette er en del av vår kontinuerlige forpliktelse til det strategiske partnerskapet mellom våre to land ."

Det er ventet, at Egypt vil komme med en kraftig militær reaksjon mot terrororganisasjonene, som opererer i Sinai.