Israels ambassadør: Obama optræder barnligt.

Fra Israeltoday.no/
23. mar4ts 2015.

Tidligere Iraelsk ambassadør til USA, Danny Ayalon,sa denne uken, at President Barack Obamas fiendtlig reaksjon på Israels gjenvalg av Premierminister Benjamin Netanyahu ver både skadelig og barnslig.

Obamas øyensynlige ønske om en slags "hevn" over Netanyahu og mot flertallet av Israels stemmeberettigede publikum har allerede manifestert seg, og på mandag besluttet Det Hvite Hus å droppe et årlig pro-Palestinske arrangement under FNs menneskerettighetsforum.

Inntil nå har USA gjort det til et poeng å delta på slike arrangementet for å forsvare Israel mot urettferdighet og urettvis fordømmelse.

- Etter valget rakte Netanyahu ut hånden til [Obama] i intervjuer med Amerikanske medier, der han gjentok sitt engasjement for en tostatsløsning, bemerket Ayalon i et intervju med Israels NRG online nyheter.

- Men hva gjorde Barack Obama? Fortsatte han. - I stedet for å opptre på en forventet måte og i gjensidig forståelse med å opprettholde gode relasjoner, ga Obama Netanyahu et slag i ansiktet. Dette er upassende og enestående i internasjonale forbindelser.

Kort sagt, anklaget Ayalon President Obama for å oppføre seg barnslig, i stedet som leder av en stormakt.

Dette vil skade USA, samt ytterligere destabilisere Midtøsten. Det ser ut til, at dette er blitt et personlig ønske om hevn over Netanyahu.

En tilsvarende holdning ble bekreftet på søndag, da den Amerikanske Senatoren og tidligere Presidentkandidat John McCain, fortalte CNN, at Obama trenger å - komme over frustrasjonen, etter Netanyahu sterke valgseier.