Messianske Jøder gir Kristne forståelse for Shabatt.

Fra Israeltoday.no/
19. juni 2015.

For at Kristne skal få en bevissthet om det Hebraiske grunnlaget for sin tro, er det en rekke nye og spennende Bibelske elementer, som kan legges til troen.

Sabbath eller Shabbat for eksempel en hovedelementene i den Bibelske religion. Tross alt er Shabbat viktig nok til å fortjene sin plass blant de 10 bud, men samtidig ofte glemt og utelatt fra denne ærverdige liste over moralske bestemmelser, når de ramses opp.

En nytt Messianske fortak, basert i Jerusalem, er ute etter å hjelpe Kristne til å koble den åndelige betydningen av Shabbat og se betydningen av den. Initiativet Sabbat Experience (Shabatts erfaringer) inviterer små grupper Kristne til å delta i det tradisjonelle Jødiske Sabbatmåltidet sammen med lokale troende på Yeshua (Jesus).

- Vi forsøker å gi våre gjester en tradisjonell opplevelse akkurat som en typisk Jødisk familie gjennomfører på en hvilken som helst fredag kveld, står det på deres hjemmeside. - Fredag kveld. Sabbath Experience (Erev Shabbat) er så mye mer enn en religiøs opplevelse. Det er mer en hendelse, hvor alle er involvert og deltar.