Internettgiganten Google etablerer seg sterkere i Israel.

Fra Ordetogisrael.no/
18. februar 2014.

Internettgiganten Google har tidligere etablert seg i Israel og har nå kjøpt opp det israelske innovasjonsselskapet SlickLogin. Dette er et veletablert IT-selskap i Israel.

Internettgiganten Google har tidligere etablert seg i Israel og har nå kjøpt opp det israelske innovasjonsselskapet SlickLogin. Dette er et veletablert selskap i Israel, som har laget et program som er basert på høygradert oppstart og autentisk pålogging.

Innovasjonsselskapet SlickLogin har jobbet med et system for å utnytte lyden for å gjøre pålogginger enklere. Selskapet lanserte systemet i Techcrunch Disrupt i fjor. Dette systemet bruker en lavfrekvent lyd, som genereres av et program for å logge seg inn på nettsider. Ved å bruke sin mobiltelefon mot en datamaskin eller bærbar mikrofon og spille av lyden, er brukere i stand til å logge seg inn for å sikre områder.

Google kunngjorde sist søndag kjøpet av SlickLogin, men kjøpesummen ble ikke angitt. Selskapets tre grunnleggere, Eller Zelig, Eran Galili, og Ori Kabeli fortalte til IT-magasinet Techcrunch at dette systemet var meget sikkert, og ville skape enorme, nærmest umulige, problemer for hackere. De tre gründerne har jobbet sammen i de siste seks årene, og har gjennomgått såkalt Elite IDF cyberssikkerhetsutdannelse.

Det siste oppkjøpet Google gjorde i Israel, var i juni måned i 2013, da selskapet betalte vel 6 milliarder norske kroner for å kjøpe det israelske trafikk- og kartleggingappselskapet Waze.