Israel indkalder 10.000 mand af reserven.

Fra Sokelys.com/
20. august 2014.

Tre Hamas kommandanter drept i Israelsk flyangrep. Det Israelske sikkerhetskabinettet godkjenner innkallelse av 10.000 reservister.

Vi vil fortsette operasjonene mot Hamas og andre terrorgrupper på Gazastripen, inntil freden er gjenopprettet for befolkningen i det sørlige og sentrale Israel, sa Premierminister Benyamin Netanyahu i en TV-sendt pressekonferanse onsdag kveld.

Pressekonferansen ble holdt, etter at Hamas tirsdag valgte å bryte våpenhvilen med å gjenoppta rakett og granat angrepene mot Israel. I løpet av tirsdagen skjøt Hamas nærmere 40 raketter mot Israel. Onsdag trappet terrororganisasjonen opp angrepene ytterligere og avfyrte nærmere 180 raketter. Siden onsdag morgen har Hamas avfyrt nærmere 250 raketter mot Israel, som i natt svarte med å bombe mål på Gazastripen.

Tre Hamas-kommandanter, som blant annet skal ha vært ansvarlig for bortføringen av Gilad Shalit, skal være drept. I følge Palestinske kilder skal 54 Palestinere være drept siden våpenhvilen kollapset tirsdag.

Den Israelske regjeringen har i dag godkjent, at 10.000 reservister skal kalles inn til militærtjeneste. Krigen mellom Israel og Hamas er slett ikke over, og vi kommer til å fortsette Operation til fred er gjenopprettet for innbyggerne i sør, sa den Israelske Premierministeren under en TV-sendt pressekonferanse onsdag kveld.

Pressekonferansen ble holdt, etterat det Israelske sikkerhetskabinettet hadde vært samlet til et timelangt møte på Kirya basen i Tel Aviv, hvor temaet var sikkerhetssituasjonen, som er oppstått, etter at Hamas brøt våpenhvilen for ellevte gang.

Etter at Israel i natt angrep flere mål inne på Gazastripen og drepte tre Hamas kommandanter, har Hamas igjen truet med å angripe Ben-Gurion flyplassen, samtidig som den Palestinske terrororganisasjonen i løpet av torsdagen har bombardert det sørlige Israel med raketter.

Allerede tidlig i morgentimene kunne sirener høres over det sørlige Israel, og i løpet av formiddagen har raketter eksplodert i Eshkol, utenfor Ashdod, en i Kiryart Malaki, i Sdot Negev og en rakett nær Ramle. Tidligere i dag slo tre raketter ned i områder nør Merhavim, og fem eksploderte i ubebygd terreng i Eshkol.

Natten var forholdsvis stille, men to raketter slo ned i Ofakim. En mann i trettiårene fikk alvorlige skader, da han ble truffet av rakettsplinter. Mannen, som var på Kibbutzens barnehjem sammen med sin kone, måtte puffe en kvinnelig lærer og barn inn i et trygt rom, og dette skal ha reddet deres liv.

I huset, som ble truffet, bodde det flere tre år gamle barn. “Jeg så masse blod, og han så på meg. Han var så sterk, han var bekymret for, at barna skulle se ham slik, sa barnehagelæreren til Israelske media. Den skaddede er sannsynligvis far til ett av barna, og han beskyttet i realiteten barna med sin egen kropp,” sier helsepersonell knyttet til Magen David Adom, som er den Israelske ambulansetjenesten. Minst seks raketter traff Kibbutzen i dag tidlig.

https://www.youtube.com/watch?v=xghKHWSFmtU

Premierminister Netanyahu og Forsvarsminister Moshe Ya’alon maner til tålmodighet, men lover, at Israel vil gjøre absolutt alt for å gjenopprette freden for innbyggerne i det sørlige Israel.

“Denne operasjonen er langt fra over, og ingen Hamas terrorister eller folk, som skyter raketter mot Israel, skal føle seg trygge,” sa Netanyahu, som manet resten av regjeringen til å stå samlet i disse krisetider.

Hamas på sin side svarte på den Israelske pressekonferansen med ennå flere raketter og truet også med å angripe Ben-Gurion flyplassen i Tel Aviv. “Vi advarer flyselskapene mot å lande i Israel,” sa en talsmann for Hamas tidligere i dag.

I løpet av torsdagen har Israel med jevne mellomrom blitt rammet av rakettangrep, og det seneste fant sted for 15 minutter siden.