Netanyahu: At dele Jerusalem har ikke en chance.

Fra Israeltoday.no/
9. november 2014.

EU's nye Utenrikssjef, Federica Mogherini, besøkte regionen i løpet av helgen. Hun insisterte på det presserende behovet for å opprette en Palestinsk stat med den østlige delen av Jerusalem som hovedstad.

- Vi trenger en Palestinsk stat - som er det ultimate målet, og dette er også meningen til alle i EU, sa Mogherini, mens hun var på Gazastripen og la senere til under et stopp i Ramallah, at - Jerusalem kan være og bør være hovedstaden for to stater.

Mogherini sa, at etablering av en Palestinsk stat med Jerusalem som hovedstad er et "globalt" utgangspunkt, og at Israel står i veien for dette viktige og verdig mål ved å fortsette å tillate Jøder å bo i områder, som Palestinerne gjør krav.

Premierminister Benjamin Netanyahu svarte nok en gang med å si:

- Jerusalem er vår hovedstad, og rommer sådan ikke er et forlik.

I uttaler til journalister i forkant av møtet med Mogherini understreket Netanyahu at - bydelene, der vi lever i ... og som vi har har bygget, har vært der i nesten 50 år ... Alle vet, at påtross av enhver fredsavtale vil de forbli en del av Israel.

Spørsmålet om Jerusalem forblir kanskje den største snublestein for det internasjonale innsatsen for å inngå en fredsavtale mellom Israel og de Palestinske selvstyremyndighetene. Et fortsatt stort flertall av Israelske Jøder insisterer likevel på, at etter århundrer av lengsel med å vende tilbake til Jerusalem må byen aldri igjen bli delt