“Israel planter oliventrær i andre land for å beskytte Jøder mot Muslimer.”

Fra Miff.no/
12. januar 2015.

Islamister ser fram til den dagen, naturen skal hjelpe dem å finne Jøder, som skjuler seg i frykt for å bli drept. Det er derfor, Israel motarbeidet nedkutting av oliventrær, forklarte Tyrkiske Islamister i november.

Middle East Media Research Institute kommer om kort tid med en ny rapport om Antisemittisme i Tyrkiske medier. Den regjeringsvennlige dagsavisen Yeni Akit er ledende i spredning av Jødehat, fulgt av Milli Gazett, en annen Islamistisk avis, konkluderer Memri.

Den Tyrkiske organisasjonen Hrant Dink Foundation har funnet 246 eksempler på generaliseringer, fordommer eller fiendtlighet, basert på etnisk bakgrunn, religion, rase eller kjønn. 130 av disse gjaldt Jøder, 60 Armenere og 25 Kristne.

– Eksempler på Antisemittisme kan man lese nesten daglig i Tyrkiske medier, sier Rachel Sharon-Krespin i Memri. Her er noen eksempler, som Times of Israel gjengir fra rapporten.

En parlamentariker fra regjeringspartiet AKP delte og skrøt av en tale, hvor en Imam slo fast, at “Israel må bli slettet fra kartet”.

IS-leder, Abu Bakr Al-Baghdadi, er blitt framstilt som Mossad-agent.

“Jøder, som later som de er Kristne eller Muslimer er Israels største styrke,” skrev M. Mecati Ozfatura i sin spalte i Turkiye.

I november ble 6.000 oliventrær hugget vest i Tyrkia for å gi plass til et nytt kraftverk. Islamister delte ut flygeblader, som hevdet, Israel planter oliventrær rundt omkring i verden for å beskytte seg på Dommens dag.

Ifølge en Islamsk Hadith, som også gjengis i Hamas-charteret, vil naturen hjelpe Muslimene til å drepe Jøder før eller på Dommens dag, men her skal visstnok oliventreet være et unntak. Oliventreet vil ikke fortelle Muslimene, at en Jøde skjuler seg bak det.

Utgiverne av flygebladet roser AKP-regjeringen som kuttet oliventrærne, til tross for “Israels planer”. "Det er planlagt, at alle oliventrær i Tyrkia vil bli kuttet ned i løpet av de neste tre årene. Dette er et kraftig slag for Israel.”

Til slutt får Tyrkerne en oppfordring: Det er ikke nok å kutte ned oliventrærne, også forbruket av oliven må stanse, slik at man ikke blir et offer for Jødenes plott.

Etter at AKP kom til makten i 2002, har det blitt innskrenket frihet for Tyrkiske medier og journalister. Noen medier i sentrum og på venstresiden advarer mot rasisme og Antisemittisme, “men de er i et mindretall”, sier Sharon-Krepsin.

I desember 2014 skrev den Jødiske skribenten, Mois Gabay, en artikkel med overskriften “Forlater Tyrkiske Jøder landet?” i landets eneste Jødiske avis.

Den Islamistiske avisen, Yeni Akit, svarte med å omtale en slik utsikt som “gode nyheter”.