Du blev født for en tid som denne!

Fra Facebook.
4. marts 2015.
Af Moses Hansen.

For ca. 2.500 år siden levede mange Jøder i eksil i Persien. Det var i den periode, Kong Ashasverus udnævnte Haman til en høj stilling. Så høj at alle skulle falde på knæ for Haman.

Men Jøden Mordokaj nægtede at bøje knæ for nogen anden end Israels Gud. Det blev Haman så rasende over, at han ville henrette Mordokaj. Og i Ester 3:6 står der, at “da Haman fandt ud af, hvilket folk Mordokaj tilhørte, satte han sig som mål at udrydde alle jøderne i det persiske rige.”

Mordokaj henvendte sig til den forældreløse Jødinde Ester, der var en af Kongens hustruer, og bad hende gå til Kongen og spørge om hjælp, hvilket var en risikabel sag. For hvis Ester gik til Kongen uden at være indbudt, kunne hun blive henrettet.

I Mordokajs bøn til Ester indgik disse ord: “Hvem ved, om du ikke netop blev dronning for at kunne gøre noget i denne alvorlige situation!”

Ester bad Jøderne faste. Selv gik hun foran ved at faste tre døgn uden mad eller væske. For at gøre en længere historie kort endte det med, at Haman blev hængt i den galge, han havde rejst for Mordokaj. Mordokaj fik en høj stilling ved hoffet - og alle Jøderne blev reddet.

Israel fejrer netop nu “Purim” til minde om Ester, Mordokaj og Jødernes redning. Persien er i dag Iran, hvis mål er det samme som Hamans. Her er ordene, Ester sagde til kongen: “Jeg og mit folk er solgt til at udryddes, ihjelslås og tilintetgøres!” Det er Israels situation i dag.

Vesten sælger Israel til at udryddes, ihjelslås og tilintetgøres. Obama vover ikke at handle over for Iran, men nøjes med at snakke. Obama ønskede ikke, at Netanyahu skulle tale i Kongressen.

Vi skal give agt på ordene: “Hvem ved, om du ikke netop blev dronning for at kunne gøre noget i denne alvorlige situation!” Vi er kaldet til at bede for Israel “for such a time as this” - for “en tid som denne.”