EU har hemmelig plan for politiets 'fjernstandsning' af biler.

Fra Endtimeheadlines.
30. januar 2014.

EU udvikler i al hemmelighed en enhed til "fjernstandsning". Den kan monteres på alle biler, og vil gøre det muligt for politiet at deaktivere køretøjer ved et tryk på en kontakt fra et kontrolrum. Fortrolige dokumenter fra et udvalg af ledende EU-politifolk, der holder deres møder hemmeligt, har fastsat en plan med titlen "Fjernstandsning af Køretøjer", som en del af et bredere lovhåndhævende overvågnings- og sporings-udstyr.

"Projektet vil arbejde på en teknologisk løsning, der kan blive 'standardudstyr' i alle biler på det Europæiske marked," stod der i et dokument. Enhederne, som kan være i alle nye biler inden udgangen af dette årti, vil blive aktiveret af en politibetjent, der arbejder fra en computerskærm i et centralt hovedkvarter.

Når en motor aktiveres i en bil, der bruges af en flygtende eller en anden mistænkelig person, vil bilen stoppe, benzinforsyningen bliver afbrudt og tændingen slås fra.

Teknologien, der har en seksårig udviklingsplan, sigter mod at bringe farlige højhastigheds-biljagte til ophør, og overflødiggøre den nuværende standsningsteknik, såsom at forsyne bildæk med pigge.

Forslaget blev beskrevet som en del af det "vigtigste mål" for "European Network of Law Enforcement Technologies", eller Enlets, en hemmelighedsfuld udløber af en Europæisk "arbejdsgruppe", der sigter mod at styrke politisamarbejdet på tværs af EU.

Statewatch, en vagthund, der overvåger politimæssige beføjelser, statens overvågning og borgerlige frihedsrettigheder i EU, har lækket dokumenterne af bekymring for, at teknologien udgør en alvorlig trussel imod borgernes frihedsrettigheder. More.