Statsminister Netanyahu advarer Deutsche Bank mot å boikotte Israel.

Fra Ordetogisrael.no/
22. februar 2014.

Deutsche Bank er den største banken i Tyskland. Den har utelukket den beste israelske banken, Bank Hapoalim, som en del av sin "moralske" investeringsplan.

Israelske ledere er meget opprørt over boikotten mot Israel, som Deutsche Bank har varslet mot Bank Hapoalim i Jerusalem. Israels statsminister Benjamin Netanyahu er rasende mot Tyskland, om de enda engang går mot det jødiske folk og boikotter landet. "For all del, gjør det ikke igjen!" sa Netanyahu fra sitt kontor i Jerusalem.

"Vi møter varsler om boikott fra antisemitter i mange land og sammenhenger, men jeg er rasende over at et tysk selskap som Deutsche Bank går til et slikt skritt og boiktter den jødiske staten. Disse er klassiske antisemitter i moderne drakt. Disse vil vi bekjempe," uttalte Netanyahu i krasse ordelag.

Deutsche Bank er den største banken i Tyskland. Den har utelukket den beste israelske banken, Bank Hapoalim, som en del av sin "moralske" investeringsplan. Analytikere anser at grunnen til boikotten er at Bank Hapoalim er engasjert i å bygge utenfor Den grønne linjen.

Bygging i Judea og Samaria har imidlertid vært en av de viktigste kildene til sysselsetting for både jøder og arabere bosatt i Samaria og Judea, samt en kilde til store skatteinntekter for den arabiske selvstyremyndigheten.

Ifølge israelske ledere, kaster Tyskland og EU bort tid på en slik boikott. Ledende internasjonale næringslivsledere kan fortelle at teknologien endres meget raskt idag, noe som gjør at selskaper kan få finansiering for sine prosjekt fra andre enn tyske banker.

Verdens store selskaper som f.eks. Apple, Microsoft, Google, Samsung, Motorola, IBM, EMC, Cisco, fransk Technicolor og kinesiske Haler planlegger eller har allerede etablert seg i Israel med planleggings- og forkningssentre. Verdens økonomiske toppledere spør nemlig idag etter kun tre ting: "Israelsk teknologi, israelsk teknologi og israelsk teknologi."

Alt dette vil nærmest gjøre det umulig å få til en vellykket boikott av den jødiske staten.