Dødsraten doblet i Syrisk borgerkrig.

Fra Miff.no/
10. marts 2014.

På 40 dager blir det nå drept like mange syrere i borgerkrigen som Israelere og Palestinere i deres innbyrdes konflikt de siste 27 årene.

Lørdag 8. mars hadde journalist Kristin Solberg i Aftenposten en svært interessant og grundig reportasje om den syriske borgerkrigen. Her deler hun følgende opplysninger om dødstall i konflikten.

“FN har slutte å telle drepte syrere, fordi informasjonen er vanskelig å verifisere. Menneskrettighetsorganisasjonen "Syrian Observatory for Human Rights" opplyste nylig, at minst 140.000 personer er drept i krigen. (…)

For tiden drepes 242 syrere daglig, flere enn noen gang tidligere…”

242 daglig tilsvarer 7500 på én måned, 90.000 på ett år. Dersom tallene stemmer, er dødsraten nå doblet i forhold til de første tre årene av borgerkrigen, hvor gjennomsnittet er rundt 46.000 drepte årlig.

Tallene i perspektiv
Til sammenligning er drøyt 8000 Palestinere og drøyt 1500 Israelere drept i deres innbyrdes konflikt de siste 26 årene,.

Fra og med i dag, og frem til påsken er slutt om 40 dager, vil like mange Syrere være drept som mennesker i konflikten mellom Israel og Palestinerne, siden den første intifadaen startet på slutten av 1987.

Dersom du mener, Israels forsvarskriger blir dekket ulikt alle andre kriger i verden, er det på tide du blir medlem av "Med Israel for Fred" og står sammen med oss i protest mot denne uretten!