- Israel er vårt sikre hjemland, sier Kristne Arabere i Israel.

Fra Ordetogisrael.no/
25. marts 2014.

Vel 150 Israelske Kristne Arabere demonstrerte sist søndag utenfor EU's hovedkontor i Tel Aviv. De krevde at EU stoppet kritikken av Israel, men heller startet bekjempelse av forfølgelsen av de Kristne overalt ellers i Midtøsten.

"Nasjoner og internasjonale organisasjoner er raske med å løfte en anklagende finger mot Israel ved enhver anledning," sa presten fader Gabriel Nadaf, som er den åndelig far til det Israelske Kristne Rekrutteringsforum. Forumet arrangerte søndag et rally til støtte for Israel.

"De samme nasjoner og internasjonale organisasjoner gjør derimot ingenting mot den etniske rensning av de Kristne, som foregår i Midtøsten," fortsatte Nadaf.

Fader Nadaf fortsatte med å forklare at "f.eks. i Syria, Egypt, Irak og hos den Arabiske selvstyremyndighet møter de Kristne trusler, skjending, trakassering, tvang, tortur, voldtekt, fysisk mishandling og drap. Ifølge en statistikk blir en Kristen myrdet hvert femte minutt i Midtøsten. Men vi beklager sterkt at den Vestlige verden forholder seg tause til dette og gjør ingenting."

I meldinger som ble lagt ut på de Kristnes Facebookside i løpet av rallyet i Tel Aviv, fortalte den det Israelske Kristne Rekrutteringsforum, at "det er bare Israel som er trygt for de Kristne i Midt-Østen!"

Tel Avivrallyet ble i stor grad ignorert av mainstream Vestlige media, men Israelske media derimot dekket rallyet med stor interesse. Forumets talsmann, den Kristne Araberen Shadi Khalloul, som er veteran i det Israelske forsvaret (IDF), ble intervjuet av ulike Israelske TV-stasjoner og aviser. Khalloul fortalte bl.a om den Kristne vekkelsen i Israel, som har ført til kjærlighet til det Jødiske folk og staten Israel.

I forrige måned tok Israels nasjonalforsamling - Knesset - det første viktige skritt mot å anerkjenne lokale Arabiske Kristne som et uavhengig mindretall atskilt fra de Arabiske Muslimer. Et økende antall Israelere, inkludert medlemmer av Knesset, er blitt mer og mer oppmerksom på den sterke Kristne minoritet i Israel. Denne minoritet har inntil nå blitt neglisjert, men begynner nå frimodig å ta sin plass sammen med Jødene i Israel.