Jøder og Muslimer med sterk kritikk mot Danmarks lov om rituelt slakteforbud.

Fra Ordetogisrael.no/
2. marts 2014.

Forrige uke vedtok Danmark en lov som gjør rituell slakting ulovelig. Dette har skapt sterke reaksjoner i den Jødiske og Muslimske verden.

En delegasjon av Amerikanske Jøder og Muslimer har sendt spørsmål til den Danske ambassadør i Washington, om Danmark virkelig vil tvinge Jøder og Muslimer ut av Danmark. De påstår at denne vedtatte lov, som forbyr rituell slakting, påfører Danmark et meget dårlig rykte i den Jødiske og Muslimske verden.

Delegasjonen på 10 personer av Jødiske og Muslimske ledere møtte den Danske politiker Peter Taksøe-Jensen i Washington den 27. februar. Delegasjonen var ledet av Rabbiner Marc Schneier og dr. Sayyid Syeed, som er direktør for "Islamic Society of North America".

"Man kan bare lure på, om den Danske regjeringen ønsker å gjøre livet så vanskelig som mulig for Muslimer og Jøder, i håp om at de fleste av dem vil velge å forlate landet," sa Sayyid Syeed i en uttalelse i forkant av møtet.

Rabbiner Mrc Schneier fortalte at møtet med Taksøe-Jensen hadde vært meget positivt. Taksøe-Jensen hadde lovet å formidle delegasjonens budskap til den Danske regjering snarest mulig. "Han var ikke klar over omfanget av skadene denne loven har medført for Danmarks omdømme," sa Schneier.