Antisemitiske partier på fremmarch i Europa.

Fra Author/richardoestermann/
10. april 2014.

Europa oplever en stor stigning af Antisemitiske partier, skriver Israels største avis, “Yediot Aharonoth”, idag.

Yderligtgående højrepartier har nået nye højder ved valget i Ungarn, da “Jobbik”, det radikale højre-fløjs-parti, der ofte er blevet beskyldt for grov Antisemitisme, vandt 20.54 procent af stemmerne – og gjorde det til landets tredje største parti og det største ekstremistiske højreparti i Europa, skriver bladet.

Ungarn er imidlertid ikke alene. Især i kølvandet på EU’ økonomiske krise og tilstrømningen af immigranter til Europa, har højrepartier haft stor fremgang og opnået 20 procent af stemmerne.

- Antisemitisme og fremmedfjendskhed har altid forbindelse med borgeres finansielle vanskeligheder, siger professor (i statsvidenskab) Shmuel Sandler fra Bar Ilan Universitetet til “Yediot”.

- Når livet er hårdt, siger han, leder folk efter nogen at skyde skylden på, og populist-partier ved, hvordan man kan bruge denne situation til at ride på racismens bølge. Den store indvandring til Europa skræmmer den lokale befolkning, særlig når den kædes sammen med en lav fødselsrate. Der er frygt for forskellige kulturer og religioner og mennesker, som er anderledes.

Han fortsætter: - Europa er mest verdsligt, og pludselig lukkes der op for folk, for hvem religion er yderst vigtig, eksempelvis Jøder og Muslimer. Det yderste højre hader alle, og deres had til fremmede manifesterer sig forskelligt for forskellige grupper.

Et afsnit om Finland er udeladt.