Hevder Jøder i Donetsk blir bedt om å registrere seg.

Fra Dagbladet.no/
16. april 2014.

Ifølge den Israelske avisen Haaretz har opprørere i Donetsk delt ut et skriv, som ber Jøder i området om å registrere seg. Jødene støtter Kiev og er fiendtlige mot den ortodokse republikken Donetsk og dens borgere, heter det i skrivet, som den Israelske avisen trykker et bilde av.

Ifølge Haaretz blir Jødene i området bedt om å registrere seg hos de pro-Russiske separatistene som, har tatt kontroll over deler av regionen.

Den Israelske avisa siterer et Ukrainsk nyhetsbyrå på at skrivet ble delt ut av tre menn, som hadde kamuflert seg og gikk med et Russisk flagg. Medlemmer av det Jødiske samfunnet i Donetsk skal ha meldt fra om skrivet.

Skrivet er stemplet med logoen til den selvutnevnte republikken Donetsk, og er tilsynelatende underskrevet av Denis Pusjilin, mannen som har utnevnt seg selv til guvernør over området.

Alle Jøder over 16 år får beskjed om å melde seg ved ett av de offentlige byggene, som er okkupert, samt levere lister over alle eiendeler de eier.

Dersom man ikke registrerer seg, blir man fratatt sine borgerrettigheter og med makt deportert ut av landet, skriver Haaretz.