Hvor kom Palæstinenserne egentlig fra?

Fra Israeltoday.co.il/
30. marts 2014.

Der er mange konkurrerende krav i spil i den Israelsk-Palæstinensiske konflikt, men det enkle spørgsmål om, hvem der var der først, så barnligt, det end måtte lyde, er centralt for konkurrencen.

Det er blandt andet derfor, Den Palæstinensiske Myndighed er involveret i et forsøg på at opfinde en ny historisk fortælling, der placerer Palæstinenserne i landet, længe før Hebræerne nogensinde kom fra Egypten.

Hvis det er, som Palæstinenserne hævder, at de er en del af den øvrige Arabiske verden, berøves denne nye beretning nemt glorien af nogle historiske dokumentationer og arkæologiske fund. Og videre, det fænger i et alarmerende tempo hos dem, der sandsynligvis vil overveje, om de ved nok om regional historie.

En af de nyeste fortalere for det, som kun med rimelighed kan stemples som "eventyr", er Den Palæstinensiske Myndigheds Chefforhandler, Saeb Erekat, der i sidste måned ved en diplomatisk samling i München sagde, at hans særlige stamme havde været bosiddende i Jeriko tusinder af år, før ankomsten af Joshua Ben Nun, den Israelitiske leder efter Moses.

I en grundig afsløring pillede ambassadør Alan Baker fra ”Jerusalem Center for Public Affairs” Erekats påstand fra hinanden, sammen med alle dem, der ligner den.

Sammenfattende bemærkede Baker, at Erekats egen slægtsforskning, som nemt kan undersøges, placerer Huweitat-stammen, som er hans forfædre, på den Arabiske halvø så sent som i 1800-tallet. Først efter, at Jøderne begyndte at vende tilbage til landet i massevis, tog Huweitat-stammen ophold i nærheden af Jeriko, Jerusalem og andre dele af det, der nu er Israel og Jordan.

"Flere førende forskere i Mellemøststudier og Islamisk historie har bekræftet, at Palæstinenserne ikke har gamle rødder i området, men forsøger at fabrikere en oprindelse, der ligger forud for det Jødiske folks tilstedeværelse," skrev Baker.

Derimod er den "historiske tilstedeværelsen af det Jødiske folk i Det Hellige Land veldokumenteret, ikke kun i skrifter fra alle de tre monoteistiske religioner og i omfattende arkæologiske levninger, men også i historiske skrifter af tidlige Græske, Romerske, Hedenske og andre besøgende i området," fortsatte han.