Anti-Israelsk propaganda.

Fra Idag.no/
29. maj 2014.

Heldagsprøve i Norsk hovedmål ble brukt som et anti-Israelsk propagandaapperat mot avgangselever i den Norske skole.

Onsdag 28. mai hadde 40.000 avgangselever ved videregående skoler i Norge eksamen i Norsk hovedmål. Der ble elevene servert propaganda av ypperste kvalitet, som inneholdt faktafeil, utelating av relevant informasjon og insinueringer.

Den obligatoriske oppgaven gikk ut på å beskrive virkemidler, brukt av lege og "politiker" Mads Gilbert i sin mest dramatiske propaganda-SMS i tillegg til et kjent bilde av barn, som lengter etter frihet, malt på vestbredd-muren.

Etterpå fikk elevene oppgaver, som omhandlet undertrykkelse og flyktningeproblematikk i verden. Utdanningsdirektoratet hjalp slik over 40.000 elever til å plassere Israel i samme kategori.

Gilberts SMS og "Banksy" grafitti
Med tilleggsopplysninger om at Gilbert er lege og politiker, og at han sammen med sin kollega var blant de eneste Vestlige vitnene til angrepet, blir elevene satt til å tolke virkemidler i følgende SMS:

“De bombet sentrale grønnsaksmarkedet i Gaza by for to timer siden. 80 skadde 20 drept. Alt kom hit til Shifa. Hades! Vi vasser i død, blod og amputater. Masse barn. Gravid kvinne. Jeg har aldri opplevd noe så fryktelig. Nå hører vi tanks. Fortell videre, send videre, rop det videre alt GJØR NOE! GJØR MER. Vi lever i historieboka nå, alle!”

På 250 ord skulle elevene tolke både Gilbert og et bilde gitt som vedlegg. Bildet, som er laget av gatekunstneren "Banksy", er ifra innsiden på den Palestina-Arabiske siden av muren og illustrer to barn, som leker ved et hull i muren, hvor det skimtes strand og palmer på andre siden. Faktafeil i oppgaven Mads Gilbert er ikke "politiker" slik det blir presentert for elevene, men en anti-Israelsk aktivist.

Han var heller ikke tilstede i Gaza, da krigen brøt ut, men kom dit senere. Det skrives også, at den 8 meter høye muren på Vestbredden omringer byen Betlehem.

MIFF tok affære
MIFF tok raskt affære, da klagene fra elever kom veltende inn på facebooksiden deres etter endt eksamen. Flere elever følte seg støtt og dårlig, etter at de måtte se seg tvunget til å besvare en oppgave feilaktig og etter venstresidens ønsker.

Straks, det lot seg gjøre, brukte MIFF midler på å opplyse ungdom mellom 16-20 år om Utdanningsdirektoratet feilinformasjon. De annonserte på Facebook med teksten: "Feil på feil i eksamen. Hadde du eksamen i Norsk 28. mai? La du merke til alle feilene i oppgaveteksten? Se her."

Annonsen førte til, at 10.000 nye brukere klikket seg innom for å lese om propaganda-SMS og feil fra Utdanningsdirektoratet. MIFF oppfordrer folk til å sende inn klage til Utdanningsdirektoratet.